Gamersnet.nl

Wordt de ‘Battlefield 5-aankondiging’ een onthulling van Battlefield 1944?

UPDATE: De foto blijkt helaas niet echt te zijn. De theorie daarentegen blijft wel staan. Er gloort dus nog een sprankje hoop aan de horizon!

Eerder brachten we natuurlijk al het nieuws dat aanstaande 6 mei een nieuwe Battlefield onthuld zou worden. Het internet ging al wild, want wellicht lag een heuse Battlefield 5 in het verschiet. Die geruchten lopen nu echter klappen, nu het er toch op lijkt dat het misschien om een andere soort Battlefield zou gaan. Een zogenaamde Battlefield 1944, welteverstaan.


Bovenstaande, mogelijk gelekte, foto vanuit DICE laat driemaal de box cover van Battlefield 1944 zien, inclusief een specificatie van wat pre-orderaars extra zouden krijgen als de game verschijnt in maart 2017. Het gebruikte lettertype komt overeen met de aankondiging van de onthulling en de details zijn misschien te specifiek om verzonnen te zijn. Daarnaast doet een andere theorie de ronde die Battlefield 1944 ook hard zou kunnen maken.

Op Instagram plaatste het officiële Battlefield-account twee video’s die teasen naar de aanstaande onthulling van komende vrijdag. De games die daarvoor werden gebruikt, waren Battlefield 1942 en Battlefield 2. Zoals hieronder te bezichtigen:

Wing walking in 1942. Only in #Battlefield.

Een video die is geplaatst door Battlefield (@battlefield) op

Looping a heli and hopping out. Then landing back inside. Only in #Battlefield.

Een video die is geplaatst door Battlefield (@battlefield) op


Battlefield 1942 + Battlefield 2, dus. Een simpele optelsom zou kunnen leiden tot Battlefield 1944, de titel die ook al verscheen de gelekte foto. Toeval? Speculeer er op los!

UPDATE: de zogenaamde gelekte foto blijkt nu gesjoemeld beeld te zijn. De theorie staat alsnog overeind, maar de foto die het zo sterk maakte, is dus wel nep. Een mogelijke Battlefield 1944 is niet meteen ontkracht, maar de onthulling zou dus ook van een Battlefield 5 of Bad Company 3 kunnen zijn. Aanstaande vrijdag komen we erachter.