Darkest Dungeon krijgt binnenkort Town Events; PS4-versie uitgesteld

Afgelopen januari kwam Darkest Dungeon uit de kerkers van Steam Early Access, maar ontwikkelaar Red Hook Studios heeft sindsdien bepaald niet stilgezeten. De studio heeft al meerdere patches uitgebracht, maar de koek is nog steeds niet op. De Linux-versie is vanaf nu beschikbaar, en de ontwikkelaar heeft op zijn website aangegeven dat er nog meer plannen zijn voor Darkest Dungeon.

Het grootste project waar Red Hook Studios momenteel aan werkt, zijn de Town Events. Dat zijn gebeurtenissen die soms plaatsvinden wanneer de speler terugkeert naar de Hamlet. In sommige gevallen zijn Town Events verbonden aan een quest: All Saints Day kan bijvoorbeeld plaatsvinden wanneer de speler de quest Ruins Gather Holy Relics voltooit. All Saints Day is een heilig feest en tijdens dit Town Event zijn alle behandelingen gratis.

Town Events worden half- tot eind-mei toegevoegd aan Darkest Dungeon. Helaas heeft dit wél tot gevolg dat de game is uitgesteld op de PlayStation 4. Die zou eigenlijk aan het einde van de lente of in de vroege zomer moeten uitkomen, maar de releasedatum is verzet naar het einde van juli of het begin van augustus. Red Hook Studios wil zich ervan verzekeren dat de game ook op de PlayStation 4 goed draait, en dat de Town Events goed genoeg zijn om in de port te verwerken.

Ten slotte geeft de ontwikkelaar aan dat er nog steeds plannen zijn voor officiële mod-ondersteuning en Steam Workshop-integratie. Op dit moment is er nog niets concreets over te zeggen, maar Red Hook Studios nodigt mod-makers uit om eventuele ideeën en verzoeken te sturen.

Met de ondersteuning van Darkest Dungeon zit het dus wel goed. Wat zouden jullie nog willen zien in de game? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren