Fear Effect keert terug via Kickstarter

Fear Effect maakte naam in de dagen van de eerste PlayStation en was één van de eerste games waarin cel-shaded animaties werden gebruikt. Opvolger Fear Effect 2: Retro Helix dateert uit 2001 en kwam in 2012 nog naar het PlayStation Netwerk. De games waren populair bij veel gamers en vorig jaar besloot Square Enix om andere ontwikkelaars de kans te bieden om de franchise te doen herleven.

Sushee Games, een kleine Indie-studio uit Parijs, werd uit de inzendingen van verschillende gegadigden gekozen en momenteel heeft de studio een Kickstarter-campagne lopen om Fear Effect Sedna het laatste zetje te geven. Er zijn inmiddels 1485 backers die samen goed zijn voor bijna 48.000 van de in totaal benodigde 100.000 euro.

Fer Effect Sedna belooft een real-time tactische actie game te worden voor de PC & Mac. In het nieuwe verhaal nemen Hana, Rain, Deke en Glas het op tegen de geestenwereld en reizen naar Groenland om de mythologie van de Inuit Eskimo’s te ontrafelen. Het avontuur wijkt af van vorige delen omdat de actie beleefd zal worden via een isometrisch perspectief. De campagne loopt nog vijfentwintig dagen en lijkt af te stevenen op het initiële doel. Mocht de campagne 250.000 euro opbrengst bereiken, dan zal het team de game ook naar de PlayStation 4 en de Xbox One brengen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren