Ontwikkelaar ARK: Survival Evolved betaalt schikkingsbedrag van 40 miljoen aan ‘helse studio’

Ark-ontwikkelaar Studio Wildcard werd in december 2015 aangeklaagd door Trendy Entertainment, de ontwikkelaar achter de Dungeon Defenders-games. Trendy beweerde dat Jeremy Stieglitz, voormalig designer bij de studio, de voorwaarden van zijn contract had geschonden door in het geheim aan de slag te gaan bij Studio Wildcard. Trendy beweerde tevens dat Stieglitz meermaals heeft getracht om medewerkers van Trendy te strikken voor de ontwikkeling van Ark.

De relatie tussen Trendy en Stieglitz was al langere tijd slecht. In 2013 deed Stieglitz namelijk een boekje open over de werkomstandigheden bij de studio. In een uitgebreid interview beschreef hij de seksistische werkomgeving van de “helse studio”, waarin medewerkers vaak gedwongen werden om lang over te werken.

In maart dit jaar noemde Studio Wildcard de aantijgingen “irrelevant, immaterieel, impertinent en schandalig”. De studio stelde dat de aanklacht “meer lijkt op een tabloid-verhaal dan op een duidelijke verklaring van de feiten”. De zaak zou oorspronkelijk op 27 april naar de rechter gaan, maar beide partijen hebben afgelopen woensdag een schikking gesloten.

Susan Claire, mede-oprichtster van Studio Wildcard, meldde via Twitter dat Trendy oorspronkelijk 600 miljoen dollar eiste. Ze heeft tegenover een fan laten weten dat het schikkingsbedrag uiteindelijk is uitgekomen op 40 miljoen dollar.

Ark: Surival Evolved is een gigantische hit op Steam, maar 40 miljoen dollar is voor elke studio veel geld. Het is nog onduidelijk of deze boete invloed heeft op de toekomstplannen van Studio Wildcard.

  1.   
    FireBallz's avatar

    40 000 000 is inderdaad veel, zeker als je het uitschrijft. Hoop wel dat dit geen dusdanig grote klap voor Studio Wildcard is aangezien ik ARK een erg vermakelijk spel vond.