Mede-ontwikkelaar Halo: Spartan-serie focust zich nu op virtual en augmented reality

Het Nederlandse Vanguard Games, mede-ontwikkelaar van de Halo: Spartan-games, heeft bekendgemaakt te gaan fuseren met Force Field, een relatief nieuwe en evenals Amsterdamse ontwikkelstudio. Force Field focust zich volledig op het ontwikkelen van games en applicaties voor virtual reality (VR) en augmented reality (AR).

Arthur Houtman, voormalig CEO van Vanguard en nu de nieuwe CEO van Force Field, vertelt over de overstap in een persbericht:

We zijn enorm blij dat we vandaag officieel kunnen aankondigen dat we ons 100% gaan richten op VR & AR ontwikkeling, onder een nieuwe naam Force Field.

Meer dan een jaar geleden hebben we al een eerste stap gezet in de wereld van VR door een partnership met een van ’s wereld meest toonaangevende VR bedrijven, Oculus en we waren direct in de ban van de onbegrensde mogelijkheden van deze nieuwe technologie. We geloven in de enorme potentie van de toekomst van VR en AR en hebben de ambitieuze beslissing gemaakt om hier de focus op te leggen voor het gehele bedrijf.

Virtual reality lijkt inderdaad meer mogelijkheden te kennen voor de toekomst van gaming, maar de wereld is nog relatief jong. Mocht het straks echt uitgroeien tot een glorierijke industrie, dan is nu wellicht het moment om die ambitieuze overstap te maken naar de nieuwe industrie.

Force Field prijst zichzelf met de exclusieve focus op VR en AR. Waar veel andere ontwikkelaars en uitgevers virtual reality vaak als bijzaak zien, is het voor Force Field het hoofddoel. Het Nederlandse bedrijf is dan ook al uitgebreid aan het experimenteren en heeft al verschillende netwerken gelegd in de wereld van VR.

Het eerstvolgende project van Force Field is nog niet onthuld, maar er wordt in de wandelgangen al gesproken over een nadere aankondiging van een game op de Oculus Rift.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren