Ex-baas Rockstar North klaagt Take-Two aan voor 150 miljoen dollar

In januari lieten we weten dat Grand Theft Auto producer Leslie Benzies, Rockstar na 15 jaar ging verlaten. Nu blijkt echter dat dit vertrek helemaal niet vrijwillig is geweest en klaagt Leslie Benzies Take-Two aan voor het flinke bedrag van 150 miljoen dollar aan onbetaalde royalty’s. De zaak noemt “meerdere misleidingen” door zowel Rockstar als mede-oprichters Sam en Dan Houser.

De aanklacht stelt dat Benzies een sabbatical mocht houden, om het gigantische succes van Grand Theft Auto 5 te vieren. Toen hij weer aan het werk wilde gaan, bleek zijn toegangspas gedeactiveerd te zijn.

When attempting to resume his duties upon conclusion of his sabbatical on April 1, 2015, Mr. Benzies found himself unable to enter the Rockstar North office because his facilities access device had been deactivated
Deze claim is dus tegenstrijdig met ons eerdere nieuwsbericht, waarin stond dat Benzies na zijn sabbatical zelf besloot niet meer terug te komen.
I can confirm that Leslie Benzies went on sabbatical in September of 2014. He’s decided not to return to Rockstar Games.
Rockstar en Take-Two houden beiden stellig vast dat Leslie Benzies zonder opgaaf van reden is vertrokken.

Deze rechtszaak zou nog wel eens heftig kunnen worden. Zodra we meer nieuws hebben, lees je het op GamersNET!

 1.   
  TinusGN's avatar

  BEEF! BEEF! BEEF!

 2.   
  RikZonderC's avatar

  Zo’n rechtzaak is prima, maar is 150 miljoen niet een béétje overdreven?

 3.   
  Hitman047's avatar

  Ik denk het niet. Onderschat ook niet hoe belangrijk Benzies was voor Rockstar. Benzies werkte al voor de studio toen ze nog DMA Design heetten. Hij heeft jarenlang aan het roer gestaan bij Rockstar North, en is in grote mate verantwoordelijk voor het succes van de studio. Zijn contract en salaris waren zelfs identiek aan dat van de broertjes Houser zelf.

  Om je een idee te geven hoe achterlijk veel die 2 verdienen; De bedragen in de rechtsdocumenten zijn weliswaar niet helemaal gespecificeerd maar blijkbaar hebben de Housers, sinds Benzies op sabbatical ging (in September 2014), zichzelf minimaal $93.000.000 aan royalty’s uitgekeerd. Mogelijk zelfs $523.000.000.

  Nu vind ik het ineens ook niet meer zo gek dat Take-Two, ondanks die monsteromzet van de laatste jaren, nog steeds nauwelijks winst weet te boeken. 😳

 4.   
  NuckChorris's avatar

  Crazy shit. Dit zou welis een flinke negatieve invloed kunnen hebben op de volgende GTA game. Die Benzies is een v/d creatieve breinen achter de hele franchise. Werkt al bij Rockstar sinds het begin en is basicly net zo belangrijk als de Houser broertjes zelf. Ben benieuwd of dit opgelost gaat worden of verder gaat escaleren.

 5.   
  jorisboots's avatar

  niet niks