Fable Legends toch niet dood?

Vorige maand bereikte ons het treurige nieuws dat Fable Legends was geannuleerd, omdat ontwikkelaar Lionhead de deuren sloot. Nu lijkt het er echter op dat Fable Legends er alsnog kan komen: drie bronnen binnen Lionhead zeggen tegen MCV dat ze zijn gevraagd of ze verder willen gaan met de game als onafhankelijke ontwikkelaar.

Hoewel de meeste freelancers die aan Fable Legends werkten al zijn vertrokken, is een aantal medewerkers nog actief. Onder dat personeel wordt nu een wettelijk verplichte enquête gehouden door Microsoft, de eigenaar van Lionhead. Daarin wordt ook gevraagd of de medewerkers het eens zouden kunnen zijn met een overname, in plaats van definitieve sluiting.

Dit betekent natuurlijk niet dat Fable Legends er alsnog gaat komen, maar de hoop blijft natuurlijk bestaan. De open beta van de game zou bijna van start gaan toen het nieuws over de annulering naar buiten kwam, dus het is niet ondenkbaar dat een onafhankelijke studio het project zou kunnen afronden.

Overigens werd het uitstel dat de game opliep niet veroorzaakt door problemen, maar door ambitie. De gesloten beta werd verlengd om meer features te kunnen toevoegen en het spel verder te polijsten.

Overigens wil Microsoft niet ingaan op de geruchten over een eventuele terugkeer van Fable Legends. Een vertegenwoordiger van het bedrijf liet het volgende weten:

We have ceased development on Fable Legends, and are in discussions with employees at Lionhead about our proposed closure of the studio as well.
Laten we hopen dat de deze besprekingen positief uitpakken voor Lionhead. Houd de site in de gaten voor meer informatie!

  1.   
    mattioza's avatar

    Ik hoop het voor Tom. 😛

  2.   
    gamerfriend01's avatar

    Tja, had gehoord dat hij 90procent klaar was dus het zou jammer zijn moest hij niet uitkomen, duimen 🙂