Elke modus Gears of War 4 speelbaar in split-screen

Goed nieuws voor Gears of War-liefhebbers die, samen met iemand anders op de bank, lekker een potje willen knallen. In Gears of War 4 is namelijk elke modus speelbaar in split-screen, aldus Rob Fergusson, baas bij ontwikkelaar The Coalition:

Any way you can play Gears of War you can play split-screen
Voor de multiplayer-opties heeft het gebruik van de split-screen-modus helaas wel een technische consequentie: de framerate daalt in dat geval namelijk van 60 naar 30 frames per seconde. Wanneer je alleen speelt, verdubbelt de framerate naar 60. De campaign-modus heeft standaard een framerate van 30 of je nou alleen of samen speelt.

Fergusson praatte ook over de aankomende Gears of War 4-beta. Deze moet worden gezien als een technische beta en niet als middel om de game te promoten.

What you’re going to play is basically an alpha build of our multiplayer. It’s actually, ‘Hey, we have brand new technology on our servers and we have brand new features on our client and we want that to be tested at scale and we want your help.
De Gears of War 4 multiplayer-beta gaat 18 april van start in gesloten vorm. Vanaf 24 april is de beta open voor iedereen.

 1.   
  Neolite's avatar

  Microsoft heeft geleerd van het Halo 5 debacle?

 2.   
  Tom's avatar

  Denk meer dat het een voortzetting van Gears’ geschiedenis is. De games op de Xbox 360 hadden ook steevast een fijne splitscreen-modus, alleen maar goed om te zien dat The Coalition dat wil doorvoeren. GoW is voor mij altijd ook een heerlijke co-op game op de bank geweest.

 3.   
  noah81's avatar

  Co-op is voor mij altijd een groot pluspunt gelijk. Word een vette game!