Naughty Dog: Uncharted 5 van een andere ontwikkelaar is geen probleem

De release van Uncharted 4: A Thief’s End komt steeds dichterbij, want na meerdere keren uitgesteld te zijn ligt de game vanaf 10 mei in de winkels. A Thief’s End is voor ontwikkelaar Naughty Dog het slotstuk van de Uncharted-franchise en de studio zal zich hierna op andere projecten, zoals een mogelijke The Last of Us 2, gaan richten. Toch hoef deze beslissing niet het definitieve einde van de franchise te betekenen.

Neil Druckmann, creative director bij Naughty Dog, laat namelijk weten dat men er geen probleem mee heeft als een andere studio met de Uncharted-franchise aan de haal gaat, zoals eerder al gebeurde met Sony Bends Uncharted: Golden Abyss voor de PlayStation Vita. Mocht een andere ontwikkelaar Uncharted 5 willen ontwikkelen, zal het Naughty Dog wel moeten overtuigen dat het een waardige opvolger neer kan zetten. Anders komt de game er niet, aldus Druckmann. Daarnaast zal Naughty Dog zich wel met de ontwikkeling bemoeien, om te zorgen dat de essentie van de Uncharted-games bewaard blijft:

If they made a great game I’d be excited. I’d want to play an Uncharted I didn’t work on. It’d be a lot of fun.

Obviously we would have a big part in it as the creators of the franchise, we’d just want to make sure they get the essence of it right.

f there’s a studio that can do that then great. If not then it’s okay that this is the last one.

  1.   
    Throbert's avatar

    Nee dat zal alles verpesten. We weten hoe het ging met Jak and Daxter the Last Frontier.

  2.   
    Pim Huberts's avatar

    Naughty dog doet t juist goed maar als t van een andere ontwikkelaar word kan het ook goed zijn maar wat naughty dog met een game kan doen door sfeer heel veel sfeer aan te brengen is niet normaal maar hoop sws dat uncharted serie ooit naar Xbox komt zodat ik geen ps4 hoef te halen maar de verleiding is wel groot tho maarja eerst kijken hoe deeltje 4 afloopt.

  3.   
    Moodey's avatar

    En dat gaat zeker gebeuren, want meeliften op iemand anders succes gaat tenminste nog 1 game mee. Gewoon gratis geld dit.

  4.   
    Leon 2.0's avatar

    Moodey schreef, "En dat gaat zeker gebeuren, want meeliften op iemand anders succes gaat tenminste nog 1 game mee. Gewoon gratis geld dit. "

    Het zal ongetwijfeld gebeuren, Sony zou gek zijn als ze zo’n populaire serie niet verder uitbreiden. Toch vind ik de woorden van Druckmann nog wel hoopgevend, hij geeft in ieder geval de indruk dat Naughty Dog wel oog wil houden op de kwaliteit van een Uncharted-game door een andere ontwikkelaar. 🙂

  5.   
    PSPfreaky's avatar

    Nee, gewoon nee!

  6.   
    dmb97's avatar

    Daar heeft die lul van een druckmann helemaal niets over te zeggen sony beslist dat en ik weet zeker deel 5 er komt want de serie levert te veel geld en klanten op hij doet net of hij de grote baas daar heeft hij vaker een handje van ik vind het maar een rare eend die gozer.

  7.   
    Daniel Z's avatar

    Nee, met Uncharted 4 de serie afsluiten en niemand anders zijn handen eraan laten branden. Het wordt anders uitmelking, de kwaliteit daalt en we krijgen verhalen waar niemand op zit te wachten. Er zijn vast ontwikkelaars die het kunnen, maar een franchise waardig afsluiten moet ook kunnen. Naughty Dog mag zich absoluut gaan richten op The Last of Us 2, of weer een geheel nieuwe franchise.

  8.   
    NuckChorris's avatar

    Naughty Dog moet hun team gewoon verder uitbreiden. Dan kunnen ze rustig aan Uncharted 5: Drake’s Demise werken terwijl de rest v/h team bezig is met The Last Of Us II en/of een nieuwe i.p. I love Naughty Dog. 😆

  9.   
    NuckChorris's avatar

    ”dmb97″ schreef, "Daar heeft die lul van een druckmann helemaal niets over te zeggen sony beslist dat en ik weet zeker deel 5 er komt want de serie levert te veel geld en klanten op hij doet net of hij de grote baas daar heeft hij vaker een handje van ik vind het maar een rare eend die gozer. "

    Die lul van een Druckmann waar jij het over hebt is een v/d bedenkers van The Last Of Us. Hij is samen met Bruce Straily het creatieve brein bij Naughty Dog. Helemaal sinds Amy Hennig weg is. Een klein beetje respect is op ze plaats hier. Druckmann is een genie imo. Love that guy. 🙂

    Het enige wat hij aangeeft is, dat als een andere studio een Uncharted game wil maken. Dat hun de kwaliteit nauwgezet in de gaten zullen houden om te zorgen dat die game kwalitatief net zo goed word als de voorgangers. Wat is daar mis mee. Ik zie dat alleen maar als een pluspunt.
    En wanneer zegt Druckmann iets over het feit dat hij beslist of die game er wel of niet komt. Daar zegt ie niks over. Snap dan ook totaal niet waar je dat vandaan haalt.
    Natuurlijk wil Sony doorgaan met Uncharted. Het is een van hun betere franchises. Dat is simpelweg 1 + 1 optellen. Sony zou dom zijn om te stoppen met Uncharted. Maar Sony zou nog dommer zijn als ze Uncharted laten maken door een middelmatige studio die een Uncharted game aflevert die niet kan tippen aan de rest v/d franchise qua kwaliteit.