Ontwerper Xbox maakt op LinkedIn melding van Xbox neXt

Een visual designer bij de Xbox-divisie van Microsoft lijkt te werken aan een nieuwe Xbox-console, zo valt op te maken uit het LinkedIn-profiel. Naast de Xbox 360 en Xbox One wordt namelijk de Xbox neXt genoemd.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Xbox neXt de echte naam wordt van de al vaker genoemde nieuwe Xbox. Toch is het weer wat extra voer voor de geruchtenmolen, die al een tijdje draait rondom de nieuwe consoles van Microsoft en Sony. Een nieuwe en krachtigere Xbox-console zou mogelijk tijdens de E3 in juni worden onthuld.

Xbox-baas Phil Spencer heeft overigens al laten weten geen interesse te hebben in een Xbox One and a half. Hij wil liever een grote stap vooruit dan slechts een Xbox 1.5.

Voorlopig blijft het bij speculeren en het duurt allicht nog twee maanden tot we rond de E3 wat meer zekerheid gaan krijgen omtrent de plannen van Microsoft.

  1.   
    Tom's avatar

    Naar mijn idee klinkt het eerder als een applicatie of designomgeving dan een nieuwe console. Als het hier wel gaat om de werknaam van de Xbox One opvolger: wat een rukbenaming, hoop niet dat er iets officieels achter zit.

  2.   
    Dynastickiller's avatar

    Tom schreef, "Naar mijn idee klinkt het eerder als een applicatie of designomgeving dan een nieuwe console. Als het hier wel gaat om de werknaam van de Xbox One opvolger: wat een rukbenaming, hoop niet dat er iets officieels achter zit. "

    Helemaal mee een 🙁

  3.   
    Felis_Rufus's avatar

    “Xbox neXt was an old internal team name for a group that worked on releasing Xbox One and is not related to a future console.”

  4.   
    Tom's avatar

    Maar goed dus. Nieuwe console is ontkracht en niemand bij Microsoft heeft ooit officieel de naam neXt aangenomen voor een nieuw project. Houden zo.

  5.   
    mheiden21's avatar

    Wat Felis zegt, maarja zodra mensen gaan zoeken komen ze altijd wel op iets wat ze brengen als nieuws zonder ook maar een beetje google zoekwerk te verrichten. http://webwereld.nl/e-commerce/14028-verrassende-details-xbox-next-bekend

    En zo zijn er nog wel meer artikelen die duidelijk de naam Xbox neXt gebruiken in hun artikelen nationaal en internationaal. Snap ook niet dat zoveel game sites dit hebben opgepakt als “nieuws”
    Het lijkt er eerder op dat MS de term neXt elke generatie voorbij laat komen want de 360 zou ook al de naam neXt krijgen tenzij ze toen al bezig waren met de One…..

  6.   
    Sa.'s avatar

    @mheiden, dat zou natuurlijk kunnen betekenen dat deze man wellicht aan een nieuwe console werkt, dan wel Xbox 1,5 dan wel de vierde Xbox.

  7.   
    mheiden21's avatar

    sdfl schreef, "@mheiden, dat zou natuurlijk kunnen betekenen dat deze man wellicht aan een nieuwe console werkt, dan wel Xbox 1,5 dan wel de vierde Xbox. "

    Vast niet, de 360 staat nog in hetzelfde rijtje dus 1+1=2. De 360 had toendertijd de naam Xbox neXt in de geruchten molen wat wel verklaard dat de beste man aan zowel de 360 als neXt en de One heeft gewerkt.

  8.   
    mmx's avatar

    het blijft geld kosten .

  9.   
    NLkevvNL's avatar

    precies, en verlopig, vermaak ik me nog genoeg met mij xbox one 1 tb 😉