Bandai Namco wil mensen van hoogtevrees afhelpen met VR

Dat virtual reality ook voor medische doeleinden gebruikt kan worden, is allang tot de wereld doorgedrongen. Nu blijkt echter dat zelfs game-uitgevers de “serieuzere” voordelen van deze techniek gaan inzien. Bandai Namco werkt namelijk aan een VR-constructie die mensen van hun hoogtevrees af moet helpen.

De Fear of Heights Show is onderdeel van Project I Can, een verzameling van zes VR-ervaringen die tussen 15 april en midden oktober te bewonderen zijn in Tokio. In de Fear of Heights Show moeten spelers over een virtuele plank lopen om een kat te redden. Er is echter één twist: de plank ligt bovenop een torenhoog flatgebouw.

Terwijl je de VR-bril ophebt loop je in de echte wereld over een identieke plank, met aan het eind een model van een kat. Dit moet de VR-ervaring realistischer maken. Bandai Namco hoopt dat mensen van hun hoogtevrees afkomen wanneer ze deze hebben overwonnen in VR. Wil je deze kans niet laten liggen of moet je toevallig toch in Tokio zijn de komende maanden, schrijf je dan in via de officiële website.

 1.   
  WoKingNL's avatar

  Hier had ik ook aan gedacht, ik zou graag een vive hebben om m’n hoogtevrees te overwinnen 🙂

 2.   
  Overload14's avatar

  Ik ben bang van de realiteit.. Krijg ik nu ook een VR? 😛

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Hopelijk kunnen ze ook zoiets maken om me van mijn dagelijkse Vietnam flashbacks af te helpen.