Phil Spencer ziet liever geen ‘Xbox One and a Half’

Phil Spencer hield een kleine bespreking over de toekomst van gaming op Xbox One en Windows. Tijdens dat gesprek werd hij gevraagd naar de geruchten over een PlayStation 4K, en natuurlijk naar een eventueel evenbeeld aan de kant van Microsoft. De Xbox-baas gaf echter aan dat hij dit liever niet zou zien gebeuren met zijn console.

I’m not a big fan of Xbox One and a half. If we’re going to move forward, I want to move forward in big numbers. I don’t know anything about any of the rumors that are out there, but I can understand other teams’ motivations to do that. For us, our box is doing well. It performs, it’s reliable, the servers are doing well. If we’re going to go forward with anything, like I said, I want it to be a really substantial change for people – an upgrade.
De geruchten over de PlayStation 4K zijn verbonden met PlayStation VR. Er gaan zelfs geruchten dat de niet-zo-nieuwe console zal worden aangekondigd vlak voor Sony’s virtual reality-headset uitkomt. Dat kan best de reden zijn die Spencer ziet voor ‘andere teams’ om een soort tussenconsole te ontwikkelen: VR is bepaald niet eenvoudig te doen met de kracht van de huidige consoles.

Maar omdat Microsoft zelf niet bezig is met virtual reality, is het dus niet nodig om de Xbox One van extra grafische kracht te voorzien. Wat denken jullie: zou Microsofts console een vernieuwing kunnen gebruiken?

  1.   
    NL Darthvader's avatar

    Ik zie liever gewoon een SLIM versie (kleinere console zonder drive en meer HDD ofzo. Ik vind het onzin om een tussen console uit te brengen. Het is juist relaxed dat als je een console koopt dat je weet dat iedereen een zelfde snelheid en graphics heeft. Dit maakt het voor de PS4 gebruikers met de 4.5 oneerlijk voor de early buyers in mijn ogen. Ik wacht liever nog een paar jaar tot er een echt nieuwe Xbox console uit komt. Tussentijds kan ik gelukkig nog gamen op mijn Alienware Area 51 R2 🙂

  2.   
    Rijstekorrel's avatar

    NL Darthvader schreef, "Ik zie liever gewoon een SLIM versie (kleinere console zonder drive en meer HDD ofzo. Ik vind het onzin om een tussen console uit te brengen. Het is juist relaxed dat als je een console koopt dat je weet dat iedereen een zelfde snelheid en graphics heeft. Dit maakt het voor de PS4 gebruikers met de 4.5 oneerlijk voor de early buyers in mijn ogen. Ik wacht liever nog een paar jaar tot er een echt nieuwe Xbox console uit komt. Tussentijds kan ik gelukkig nog gamen op mijn Alienware Area 51 R2 :-)"

    Juist met Bluray speler erin in de slim anders sluit je gelijk hele groep buiten, alle spellen bijna komen op de schijfjes nog steeds uit(gelukkig).