Dit zijn de beste 1 aprilgrappen van 2016

Eén april, kikker in je bil. Het is weer zover vandaag, de wereld staat vandaag in het teken van grappen en grollen. Ook de game-industrie doet hier vrolijk aan mee, niets is dus leuker dan een mooi overzicht van al deze 1 aprilgrappen. Dit overzicht zal gedurende de dag worden uitgebreid. Oh, je veter zit trouwens los.

War Thunder – Sailing Fleet Simulator
War Thunder liet je de lucht al onveilig maken met bommenwerpers en jachtvliegtuigen en de grond met tanks en luchtafweergeschut, maar nu is daar de nieuwste toevoeging: zeilschepen! Waan je een echte piraat met deze ‘Sailing Fleet Simulator’!

Wargaming (Japan) – World of Wartrains
Schepen, die kennen we eigenlijk allang van World of Warships en dus is het aan Wargaming om op deze eerste dag van april met een nieuwe toevoeging te komen aan het ‘World of …’-arsenaal. Na tanks, vliegtuigen en schepen is het nu tijd voor treinen.


IGN – Star Wars op Netflix
Darth Maul wordt door sommige Star Wars-fans wel gezien als één van de weinige goede dingen die de prequel-trilogie ons bracht. Hoe vet zou het dan ook zijn als Netflix ons een live-action-serie zou brengen waarin onder andere deze baas een rol speelt? Wij dromen nog even verder na het kijken van deze trailer van IGN…

Google – SnoopaVision
Ieder jaar doet Google weer zijn best om op 1 april met een goede grap te komen en dit keer introduceert het SnoopaVision. Want YouTube-video’s kijken met het commentaar van Snoop Dogg, wie wil dat nou niet?

Warhorse Studios – Kingdom Come: Deliverance op de SNES
Het uiterst ambitieuze Kickstarter-project Kingdom Come: Deliverance belooft de Middeleeuwen op prachtige wijze naar je PlayStation 4, Xbox One of pc te brengen. Daar komt nu nog één platform bij, want Warhorse Studio brengt RPG ook naar de SNES.

With great inspiration by Nintendo we were finally able to run the SNES console version of Kingdom Come: Deliverance….

Geplaatst door Warhorse Studios op vrijdag 1 april 2016

Wargaming – Moon Mayhem, Ruinberg In Jacuzzi en TOG Boat
Niet alleen de Japanse tak van Wargaming heeft dit jaar een 1 aprilgrap bedacht, traditioneel brengt Wargaming speciale in-game events naar zijn spellen om 1 april te vieren. Het resultaat is dit jaar de maan verkennen met de ‘Moon Mayhem-modus voor World of Tanks, in hot tubs rond dobberen bij ‘Ruinberg In Jacuzzi’ voor World of Warships en consolegamers kunnen aan de slag met het ‘TOG Boat’-event.Blizzard – Hearthstone: The MMO

Hearthstone, het kaartspel van Blizzard, is ongekend populair en dus is het hoog tijd om de game naar grotere hoogte te brengen. En wat is dan een beter idee dan het maken van een MMO? Het resultaat zie je in de onderstaande trailer.

Sony – The Proton Pack
Heb jij als een ware Ghostbuster ook altijd al ectoplasma willen vangen? Dan is er nu goed nieuws voor je, want Sony introduceert The Proton Pack.

NVIDIA – GeForce GTX ENERGY
NVIDIA is natuurlijk een gevestigde naam in de game-industrie als fabrikant van videokaarten. Het bedrijf heeft nu echter besloten om zijn horizon te verbreden. Want waar maak je de gemiddelde gamer nog blijer mee dan met een dikke videokaart? Juist, energydrank.

Dark Souls 3 – The Movie
Duistere stemmen fluisteren dat op 12 april, wanneer Dark Souls 3 uitkomt, ook een Dark Souls 3-film uitkomt… op videoband! Lang geleden heersten helse demonen over het land, maar één man komt in opstand om een heleboel herrie te trappen. When you pick a fight with the devil, you’d better be stronger than hell!

Ben je zelf nog leuke 1 aprilgrappen tegengekomen? Schroom dan niet om ze hieronder te delen!
 1.   
  Timmerito's avatar

  Vond die ip budgetgaming wel mooi van een nieuwe lichting games en dan allemaal voor 5 ps. Ik trapte er in…

 2.   
  Sa.'s avatar

  Coolblue: Mini magazijnen

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Humble Font bundle -> https://www.humblebundle.com/indiefonts

 4.   
  PSPfreaky's avatar

  ATARI: RollerCoaster Tycoon World

  Oh wacht… Is toch geen grap… 😕

 5.   
  GENERAL_DS's avatar

  PSPfreaky schreef, "ATARI: RollerCoaster Tycoon World
  Oh wacht… Is toch geen grap… 😕 "

  S A V A G E

 6.   
  Thomsnov's avatar

  Watch Dog’s 1 de grap van Ubisoft

 7.   
  FireBallz's avatar

  Ik las ergens een grap van TCMF, die zei dat er nu eindelijk cross-platform play kwam 😀 veel mensen geloofden het ook nog, gelukkig had ik al door dat het 1 april was.

 8.   
  Lazar93's avatar

  Een zekere site die veranderd is in Cornhub

 9.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Stiekem hoop ik dat het een grapje was dat ene Daan de Xbox One heeft gewonnen heeft en dat ik hem gewoon heb gewonnen

 10.   
  Lazar93's avatar

  en op youtube van gameranx the evolution of video game rocks.