Ook Razer komt nu met eigen capture card; de Razer Ripsaw

Capture cards zijn een populair item geworden over de laatste jaren. Zij die hun gameplay van consoles of pc willen doorsturen naar een losse computer (zij het voor livestreams of opnames), kunnen dat tegenwoordig met steeds meer keuze. Denk bijvoorbeeld aan de AVerMedia Live Gamer Extreme die we recentelijk uitgebreid behandelde op GamersNET. Nu voegt ook Razer zich aan de reeks fabrikanten die opnamekaarten fabriceert.

De Razer Ripsaw lijkt in veel opzichten op AVerMedia’s LGX: de kaart levert ongecomprimeerde 1080p-beelden op 60 frames per seconde, wordt aangesloten middels USB 3.0 en ondersteunt zelfs twee audiojacks voor bijvoorbeeld een microfoon of smartphone. Naast HDMI is er ook de mogelijkheid om je Xbox 360 of PlayStation 3 aan te sluiten met de componentenkabels.


Razers Ripsaw is via de officiële webwinkel meteen al te bestellen, voor een richtprijs van 179 euro. Daarmee speelt Razer wel in op het topsegment, waar bijvoorbeeld ook populaire opnamekaarten zoals de Elgato HD60 zich begeven. Een tikkeltje duurder dan de Live Gamer Extreme zelfs. Of de Ripsaw deze concurrentie van onder meer AVerMedia en Elgato weet af te troeven, dat moet het apparaat eerst nog maar eens bewijzen.

Meer weten over andere capture cards en het principe van deze kaarten in het algemeen? Check onze GamersNET Gear over AVerMedia’s LGX voor meer informatie!

  1.   
    NietNickMeneer's avatar

    Ziet er sexy uit beter dan een avermedia en een elgato

  2.   
    Thomsnov's avatar

    Avermedia die naam

  3.   
    PaNNa's avatar

    Ben eens benieuwd naar de prestaties, als die in de buurt komt qua Elgato zullen ze zware concurrentie hebben.

  4.   
    Tom's avatar

    Als ik de foto’s zo bekijk, ben ik er toch stevig van overtuigd dat dit misschien gewoon een rebranded Live Gamer Extreme is. De kwaliteit is naar eigen zeggen hetzelfde en de aansluitingen en hun plaatsing komen ook angstvallig overeen. Ook de directe ondersteuning van OBS en Xsplit doen vermoeden dat dit misschien niet 100% Razers eigen werk is, al zat het er natuurlijk wel al even aan te komen.