PlayStation 4K in ontwikkeling bij Sony R&D volgens nieuwe bron

Het gerucht doet al wat dagen de ronde dat Sony momenteel werk maakt van een PlayStation 4 met ondersteuning voor 4K-games. De 4K-resolutie is op het gebied van televisies en monitors al hard aan de weg aan het timmeren, maar de consoles lijken ver achter te blijven. Nieuwe bronnen voeden echter het gerucht dat een nieuwe versie van de PlayStation in ontwikkeling is.

Volgens de mensen van Digital Foundry werkt Sony Research & Development momenteel aan de PlayStation 4K (PlayStation 4.5 zo u wilt). Meerdere bronnen zouden de naam PlayStation 4K hebben laten vallen. Bij de R&D-afdeling zouden al meerdere prototypen bestaan volgens het bericht.

De nieuwe PlayStation zou een nieuwe GPU bevatten, draaiend op een bijgewerkte versie van AMD’s APU-technologie. Er zou zelfs overgestapt kunnen worden van een 28nm chip naar een 14nm of 16nm, wat meer overeenkomt met de huidige standaarden.

Lees voor meer informatie het volledige artikel van Digital Foundry.

  1.   
    Connorkill's avatar

    Zou eerst eens proberen 60fps 1080p mogelijk te maken, blijkt al moeilijk genoeg te zijn.

  2.   
    Turk–Life's avatar

    En dan? Moeten we zeker n nieuwe ps4 aanschaffen? Dat is oplichterij en n echte naaistreek.

    Maar als ze het zo graag willen dan werken ze maar aan n ps5, met nog allerlei andere vernieuwingen erbij. Dan snap ik t nog enigszins.

    Dit is mijn mening erover.

  3.   
    Hitman047's avatar

    Waarom zou je verplicht zijn hem te kopen?

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik denk echter dat die deze niet komt, en dat de nieuwe ps4 gewoon niet meer dan een slim versie wordt.

    De ps4 4K versie zal gewoon de ps5 uiteindelijk worden.

  5.   
    sander123456789's avatar

    Zou het niet mogelijk zijn dat de extra kracht van PSvr hiervoor gebruikt kan worden? Aangezien dat kastje 90fps kan produceren op 2X 960 x 1080, zou het me niets verbazen als het ook 3840×2160 op 30fps kan produceren…

  6.   
    Bram_M99's avatar

    Ik denk ook dat het om een volgende generatie PlayStation gaat. Vraag me eigenlijk wel af hoeveel mensen een 4K televisie heeft staan.

  7.   
    bjorntukkertje's avatar

    Ik heb een 4k tv maar of het het waard is om een nieuwe ps4 te kopen

  8.   
    Turk–Life's avatar

    ”Carlos0_0″ schreef, "Ik denk echter dat die deze niet komt, en dat de nieuwe ps4 gewoon niet meer dan een slim versie wordt.
    De ps4 4K versie zal gewoon de ps5 uiteindelijk worden."

    Dat hoop ik.

  9.   
    Andrevantoever's avatar

    Kun je de oude inleveren dan en een klein bedrag bij leggen? Ben namelijk niet van plan een nieuwe ps4 voor 400/500 aan te schaffen.

  10.   
    SyRzVision's avatar

    Echt oplichterij wat n onzin! ze kunnen nog geen eens 1080p en 60fps

  11.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Turk–Life schreef, "En dan? Moeten we zeker n nieuwe ps4 aanschaffen? Dat is oplichterij en n echte naaistreek.
    Maar als ze het zo graag willen dan werken ze maar aan n ps5, met nog allerlei andere vernieuwingen erbij. Dan snap ik t nog enigszins.
    Dit is mijn mening erover."

    Ben het zeker eens! Dit is eigenlijk een slap in the face voor iedereen die een 400/500 PlayStation 4 heeft gehaald (op de launch dag), en helemaal voor degene die net sinds kort een exemplaar heeft gehaald met de verwachting eindelijk een new-gen te hebben die de PlayStation 3 overtreft qua performance.

    Als Sony nu een mooie inruil actie op touw zet om je PlayStation 4 te kunnen inruilen met natuurlijk een bijbetaling om zo de wat nieuwere upgraded versie te kunnen verkrijgen ben ik daar zeker voorstander van. Maar ik ga géén nieuwe full priced, om mischien wel meer PlayStation 4 kopen!

  12.   
    Hitman047's avatar

    ”DutchGamer-W-“ schreef, "Ben het zeker eens! Dit is eigenlijk een slap in the face voor iedereen die een 400/500 PlayStation 4 heeft gehaald (op de launch dag), en helemaal voor degene die net sinds kort een exemplaar heeft gehaald met de verwachting eindelijk een new-gen te hebben die de PlayStation 3 overtreft qua performance."

    Dat is toch ook gewoon het geval?

    Zolang er geen exclusieve games verschijnen voor de PS4K (en zo stom is Sony echt niet) zie ik het probleem niet?

    Wat is er zo verschrikkelijk aan een ‘PS4 Slim’, met een iets betere processor en ondersteuning voor 4K (media, niet voor games) output?

  13.   
    Soldiermatti's avatar

    Zal da ps4.5 gewoon niet samen werken met ps4. Alleen dat de ps4.5 4k heeft en ps4 niet?

  14.   
    Fabianb's avatar

    Die negatieve reacties begrijp ik echt niet. Totaal geen argumentatie ook. En waarom ben je verplicht een nieuwe aan te schaffen? Man man man..

  15.   
    Zultkop's avatar

    Fabianb schreef, "Die negatieve reacties begrijp ik echt niet. Totaal geen argumentatie ook. En waarom ben je verplicht een nieuwe aan te schaffen? Man man man.."

    moet u niet aantrekken, zijn xbots. die geven af op alles van sony. maar ondertussen mogen wij straks gamen in 4k en xbots in 900p. 😆