Quantum Break presteert goed volgens Digital Foundry; fans klagen over 720p

Over iets minder dan twee weken ligt Quantum Break in de winkels. Deze tijdmanipulerende actiegame van Remedy Entertainment is inmiddels al verspreid naar reviewers, waardoor ook wat meer impressies over de (technische) prestaties van de game naar buiten zijn gekomen.

De kritische mensen van Digital Foundry hebben Quantum Break aan hun bekende test onderworpen. Voor veel gamers was het een verrassing dat aan het licht kwam dat de game op een 720p-resolutie draait. Daar staat volgens Digital Foundry echter tegenover dat de game heel goed geoptimaliseerd is voor de Xbox One, stabiel presteert en indrukwekkende en unieke visuele effecten op het beeld weet te toveren.

Sommige fans hebben inmiddels wat kritische geluiden laten horen omtrent de 720p-resolutie. Volgens ontwikkelaar Remedy zijn er complexe keuzes gemaakt om een gewenste cinematische ervaring te kunnen bieden:

Quantum Break’s 1080p output is a temporal reconstruction from four previous 720p 4xMSAA frames. This approach gets us high pixel quality in combination with complex shading and effects, allowing us to achieve a cinematic look. However, varying sample counts between passes and temporal upscaling makes talking about resolution, as it is traditionally understood, complicated in the case of Quantum Break.
Quantum Break verschijnt 5 april voor de Xbox One en Windows 10 pc’s.

 1.   
  jorisboots's avatar

  Altijd luisteren naar de fans want die moeten de game spelen

 2.   
  G-6's avatar

  Ik heb het idee dat tegenwoordig niks meer goed is wat betreft de games om de console:

  is het geen 1080=gezeik

  is het geen 60fps=gezeik

  en al beide gehaald woorden heb ik het idee dat het volgende aan de hand is:

  is het 1080p & 60fps=gezeik want het ziet er grafisch niet mooi (genoeg) uit/te kort/gameplay niet goed

  is het 1080p & 60fps en grafisch mooi=gezeik want dan is de console weer te duur.

  Ik weer ook wel dat het dat het kort door de bocht is en niet iedereen er op deze manier er naar kijkt, maar dit idee heb ik een beetje.

 3.   
  noah81's avatar

  Coole game, ziet er gewoon prima uit volgens Mij!

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  G-6 tja ik ben daar zekere eens maar in een tijd (2016 al) dat je geen 1080p kunt draaien laat staan niet eens 1080I op new-gen hardware is toch wel een beetje sneu.

  Maar als ik persoonlijk zou moeten kiezen zeg ik performance over wat extra resolutie.
  Wil liever…VEEL LIEVER dat de game 100% lekker draait dan een 1080p resolutie met problemen omdat de game dan moeite heeft.

  Maar dat is natuurlijk zeer persoonlijk.

 5.   
  linksquest's avatar

  Ben best benieuwd naar de reviews, denk wel dat ik hem ga kopen.

 6.   
  Mjolnir's avatar

  Mensen klagen altijd punt

 7.   
  Sa.'s avatar

  Achja, dat wist je toen je de nieuwe consoles haalde. Ze zijn gewoon niet zo ahead of their time als de 360 en PS3 dat toen der tijd waren. Gelukkig is er voor de echte zeikerds ook een PC versie. 😉

 8.   
  Noice!'s avatar

  Je speelt toch een game, geen cijfertjes? Door veel post processing effecten te gebruiken en gedetailleerde models en die vervolgens goed te upscalen is het mogelijk een veel mooiere game, die ook nog beter loopt, te krijgen dan om lukraak voor 1080p te kiezen. 1080p op zichzelf zegt helemaal niets; je kan een PS2 game op 1080p laten draaien, ziet deze er dan uit alsof hij uit deze generatie komt?

  En teleurgestelde fans? Laten we elkaar niet voor de gek houden, dat zijn gewoon verbitterde PS4 bezitters die maar wat graag zouden willen dat Quantum Break naar de PS4 zou komen… Daar zit geen One bezitter tussen. Overal zijn ze bezig om te benadrukken dat het naar de PC komt en/ of dat het zoooo slecht eruit ziet want 720p, waarom gaan ze niet gamen? Er zijn genoeg games om te spelen ipv om te proberen het plezier van anderen te vergallen alleen maar omdat je jaloers bent. Een gamer die een ontwikkelaar of gameplatform schade wil toebrengen is geen gamer, dat is een zielig 12 jarig meisje die beter GTST kan gaan kijken om te genieten van de achterbaksheid en intriges.