Nintendo stopt productie Wii U eind 2016?

Uit een recent rapport zou blijken dat Nintendo nog dit jaar de productie van de Wii U stopt. Volgens Nikkei zou het Japanse bedrijf nu al de productie van diverse Wii U-accessoires hebben gestopt, beide door de matige verkoop van het apparaat en waaruit we vrijwel kunnen concluderen dat de Nintendo NX niet ver weg is van een officiële aankondiging.

Nintendo are terminating production of their ‘less popular’ non-portable console due to the ‘sluggish’ sales in comparison to its hyper-popular predecessor, Wii.
Er zullen nog genoeg Wii U’s zijn in de aanloop richting Nintendo’s nieuwe console, de NX, waar volgens het rapport dit jaar mogelijk een portable versie van moet verschijnen, met een home console-versie eind dit jaar of in 2017. De geruchten gaan al even dat er een hybride console-portable combinatie wordt ontwikkeld en dat de portable NX niet voor juli dit jaar verschijnt.
If true, this evidence seems to almost solidify the rumours that Nintendo will be announcing a brand new home console with a possible release by the end of 2016.
Ook gaan er rumoeren rond dat The Legend of Zelda Wii U gepland staat voor aankomende feestdagen, met eveneens een Nintendo NX-versie in het verschiet.

De onthulling van de Nintendo NX is mogelijk met de E3 in juni, dus Peter en Tom gaan het hopelijk meemaken!

  1.   
    Moodey's avatar

    Took long ‘nuff

  2.   
    RikZonderC's avatar

    Dus de Wii-U gaat dit jaar nog in de koopjesbak belanden. Ik ga die kans grijpen ook!

  3.   
    Timmerito's avatar

    Dit is nog maar een gerucht de titel zegt al dat het zo is, wellicht even aanpassen

  4.   
    madda's avatar

    heb vaak en lang zitten twijfelen om een wii-u te halen, nooit gedaan en ga het nu waarschijnlijk niet meer doen ook. de prijs is en blijft veel te hoog 😕 😕

  5.   
    zowilco's avatar

    was toch geen leuk ding het inige leuke spel was mario card 8

  6.   
    linksquest's avatar

    Vind het persoonlijk wel jammer, veel goede games erop mogen spelen, had nog wel op een Metriod, F-zero en StarFox Adventure gehoopt.