Gamersnet.nl

Twee nieuwe Escalation Contract verschenen voor Hitman

In onze review van de nieuwe Hitman werd al opgemerkt dat de eerste episode ietwat weinig content bevat. Ontwikkelaar IO Interactive zag dat al aankomen, dus is er nieuwe content voorbereid om te tijd tot episode 2 uitkomt te overbruggen.

Zo zijn er bijvoorbeeld Escalation Contracts. Dat zijn moordcontracten die de verschillende mogelijkheden van de gameplay-elementen in Hitman verkennen. Vandaag zijn de eerste twee daarvan toegevoegd: The Holmwood Disturbance en The Mandelbulb Requiem.

In die eerste verkleed je je als vampiergoochelaar en moet je Faustin D’Aoust omleggen met een vuurwapen. Als dat eenmaal lukt, escaleert de situatie (vandaar de naam): er wordt er een tweede doelwit toegevoegd, dat alleen kan worden uitgeschakeld door hem te doden. In de missie The Mandelbulb Requiem moet je Michel Charest vermoorden, verkleed als paleisbediende.

De Escalation Contracts voegen allerlei zijdoelen toegevoegd, zoals het dragen van verschillende vermommingen en het hacken van een laptop. Ook worden er extra beveiligingsmaatregelen toegevoegd aan bestaande locaties.

Er zit echter één ‘maar’ aan de nieuwe Escalation Contracts: je moet ze in één keer uitspelen. Als de contracten eenmaal geactiveerd zijn, wordt de opslagfunctie uitgeschakeld tot je de missie volbrengt óf de missie mislukt.

Wat vind jij van deze nieuwe spelmodus? Laat het ons weten in de reacties!