Verkoop PlayStation Camera en Move explodeert na details PlayStation VR

Deze week maakte Sony Computer Entertainment de prijs en releasedatum, laatste design en specificaties en games bekend van PlayStation VR, de virtual reality-bril van het Japanse bedrijf. De losse verkoop van het apparaat gaat 399 euro kosten, maar daar zit de PlayStation Camera die benodigd is niet bij, alsmede de optionele PlayStation Move.

Sinds de aankondiging van al deze details is de verkoop van de PlayStation Camera, Move en het Move oplaadstation explosief gestegen bij Amazon, met respectievelijk 975 procent, 305 procent en 346 procent. Het lijkt er echter op dat er momenteel nog geen voorraadproblemen zijn, aangezien de Camera bij veel PlayStation 4-bundels niet bij inbegrepen zat en de verkoop van Move altijd al achterbleef.

The increase in the sales of PS4 cameras is 975 per cent, while Move sales are up by 305 per cent. And let’s not forget the PlayStation Move charging stations. Sales of that little gizmo are up by 346 per cent.
Zo te merken zorgt PlayStation VR al voor wat beweging in het kamp van PlayStation, dus we zijn heel benieuwd wat virtual reality dit jaar met gaming gaat doen. Heb jij PlayStation VR al van een pre-order voorzien?

 1.   
  Callofdeepak's avatar

  Heel vet maar te prijzig aan mijn kant

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  Denk zelf dat er bedrijven op in gaan spelen en bundels gaan samen stellen om wat meer verkopen binnen te halen.

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Een half jaartje terug had ik heeeeel de ps move set van mij verkocht reden omdat er gewoon geen software voor uitkwam. Dus natuurlijk raakte ik het gewoon niet meer aan, ik had trouwens nog best veel accessoires.

  Toen had ik spijt van die dure aankoop, want het was een echt gimmick in mijn ogen met alleen maar party games ipv van wat serieuze hardcore type achtige games. Maar nu… nu heb ik spijt dat ik alle Move controlers uit de deur heb gedaan. Wat kan alles toch vreemde omloop hebben nietwaar?! 🙄

  Maar zijn de move controlers nu ECHT nodig vraag ik me af?
  En word Virtual Reality in het allgemeen niet een hele grote gimmick dat er nu na 3/4 jaar het ondersteunen van VR compleet word gestopt, met reddden omdat het duur is en/of dat de markt voor geïnteresseerde te klein is (geworden). Je ziet het ook met de WiiU en de handheld PlayStation Vita.

  Ik wil echt dat het gaat slagen, en ik ben ook zeer enthousiast geworden door alle het nieuws wat is vrijgekomen dat ik het ook zelf WIL uit ervaren op de release dag… maar in mijn achterhoofd ben ik toch bang dat het weer een complete miskoop gaar worden. 🙁

 4.   
  mattioza's avatar

  Hehe geniale zet, typisch Playstation. Apparaten die best wel geflopt zijn, opnieuw lanceren in een nieuw project.

 5.   
  rude1980's avatar

  ik -moet-kopen!!!

 6.   
  Bram_M99's avatar

  Zo lastig, ik heb nog nooit echte VR geprobeerd, het lijkt me enorm tof en de verhalen zijn goed maar ik ga niet zoveel geld uitgeven voor iets waarvan ik niet zeker weet of ik het waars vind…

 7.   
  bjorntukkertje's avatar

  Opzich logisch, de manier hoe Sony dit aanpakt is ook extreem slim

 8.   
  Thomsnov's avatar

  (null)

 9.   
  Thomsnov's avatar

  Dat zijn weer Sony feestjes voor Daniel

 10.   
  PaNNa's avatar

  Dus als ik het goed begrijp ben je sowieso meer geld kwijt 🙄

 11.   
  Leukste's avatar

  DutchGamer-W-“]En word Virtual Reality in het algemeen niet een hele grote gimmick dat er nu na 3/4 jaar het ondersteunen van VR compleet word gestopt, met reden omdat het duur is en/of dat de markt voor geïnteresseerde te klein is (geworden).[/quote]
  Dit is ook iets wat iedere keer door mijn gedachten gaat als ik eraan denk hoe tof dit kan gaan worden.
  [quote=”Thomsnov schreef, "Dat zijn weer Sony feestjes voor Daniel "

  Waren ze niet veel meer te spreken over de Wargaming feestjes? 🙄

 12.   
  jelte23's avatar

  Gelukkig heb ik de move controllers nog van mijn ps3. Ze zitten wel alleen maar stof te happen.