Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Willen we meer of minder beta’s? | Hot Koffie Show #98

Ook met Peter op Curaçao zet Tom en Peters Hot Koffie Show gewoon voort! Via een kristalheldere Skype-verbinding communiceert het duo en bespreken ze ook deze week weer een toffe stelling die aangeleverd werd door de kijkers.

Wat jij? Ben je het eens met Tom en Peters conclusie of denk je er rigoureus anders over? Laat van je horen en vergeet vooral ook niet een eigen stelling voor volgende week achter te laten!

  1.   
    Callofdeepak's avatar

    Meer zodat je een beter beeld van de games hebt 🙂

  2.   
    NietNickMeneer's avatar

    Ik ben het helemaal met jullie eens! En cod heeft met bo3 voor het eerst een beta gedaan 😉

  3.   
    NietNickMeneer's avatar

    Stelling: er zijn te veel open world games

  4.   
    RikH's avatar

    Het zijn tegenwoordig meer demo’s geworden!

  5.   
    iDraxo's avatar

    ik vind het wel fijn een beta maar dan moet ik eerlijk zijn ze overdrijven het er komen wel iets teveel betas uit..m

  6.   
    WingsofLifex's avatar

    Ik denk dat er meer beta’s moeten komen omdat game developers er meerdere dingen mee kunnen bereiken. Ze kunnen namelijk de game en de servers testen en direct een gedeelte van de game laten zien. Dit kan er dan weer voor zorgen dat mensen de game gaan kopen omdat ze er door de bèta er meer geïnteresseerd in zijn. Al moet ik wel toegeven dat ze dan wel weer terug moeten naar de ‘oude’ bèta’s. De bèta’s waar er daadwerkelijk om feedback gevraagd word. Dat is iets waarvan ik denk dat het belangrijk is dat dat gebeurd. Was weer een leuke stelling jongens! Kan niet wachten op de volgende!

  7.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    Mooie microfoon. Geef maar aan mij

  8.   
    Thomsnov's avatar

    Stelling: eSports is in Nederland nog te klein als je kijkt naar de kwaliteiten van de eSporters zelf.

  9.   
    Thomsnov's avatar

    En trouwens echt een leuke video

  10.   
    Thomsnov's avatar

    Mooie duikbril die wil ik wel winnen ik doe mee

  11.   
    oneshot's avatar

    NietNickMeneer schreef, "Stelling: er zijn te veel open world games"

    Ben ik met jouw eens !

  12.   
    mheiden21's avatar

    En ik maar denken dat de stelling voor een langere HKS zou zorgen. Ben het inderdaad wel eens met jullie dat de gamers het al snel zien als een demo en een vracht onzin gaan roepen. Beta’s geven een kleine kijk in de game maar bedoeld om feedback te verzamelen als we dat nou allemaal eens zouden doen als die-hard gamers.

  13.   
    Stubborn's avatar

    minder minder minder.. oh wacht 🙂 meer meer meer

  14.   
    NuckChorris's avatar

    Ik ben pro beta’s. Mooie manier om een spel te ontdekken en te kijken wat ik ervan vind zonder er geld aan uit te geven.

  15.   
    mattioza's avatar

    Blijft leuk, zo’n hot koffie show op 2 plaatsen. 🙂

    Ik ben het niet eens met de stelling. We worden tegenwoordig bekogeld met beta’s, terwijl het grootste functie van een beta minder centraal staat (testen van de game/servers). Nu zijn beta’s meer een soort van promotiedemo geworden voor de game dan ze bedoeld zijn om fouten eruit te halen. Je ziet ook steeds vaker dat een game dan een uitgebreide pre-alpha/alpha/beta heeft gehad en dat het nog een slechte launch heeft, ik vraag mij dan af of de problemen niet duidelijk naar voor zijn gekomen in de beta. Ik vind beta’s meestal ook een afbreuk doen aan je totale ervaring, omdat je bepaalde ‘levels/missies/…’ al gespeeld hebt toen ze nog niet af waren en je bij de volledige game er nog eens moet door ‘rushen’. Daarom speel ik de beta doorgaans niet.

    Stelling over e-sports: Originele e-sportgames zouden meer (financiële) ondersteuning moeten krijgen om op te boxen tegen de gevestigde waarden (zoals de MOBA’s en CS:GO)

  16.   
    Beukaapje's avatar

    Ben zelf ook van mening dat Beta’s juist goed zijn voor de game industrie. Heb toch al meerdere Beta’s gedaan waarbij enkele duidelijke bugs verdwenen waren zodra de game uitkwam. Tevens is het ook een mooie manier om de game alvast te leren kennen en te besluiten om wel of juist niet te kopen.

    Gelukkig kun je op verschillende digitale plaatsen de games retourneren (Origin, Steam) indien het niet bevalt of ronduit slecht is, maar niet alle digitale verkooppunten bieden deze optie en juist dan ik het spelen van een Beta (demo) de moeite waard. Blijf het zonde vinden 60 piek uit te geven aan een game welke ik na 3 uur toch nooit meer speel omdat het een waardeloze hoop treurigheid is.

    Inhakend op een stelling welke in de comments stond. Er zijn te veel open world games. Ben van mening dat dit de toekomst van game is en betreur dat er nog altijd te weinig van zijn op het moment.

    Mijn Stelling: Games worden te vaak gereleased met het oog op DLC’s, waardoor de game zelf te weinig content bevat en niet af lijkt te zijn. (Ik neem Need for Speed als voorbeeld, game heeft te weinig high-end auto’s ten opzichte van alle voorgangers en verwacht deze in DLC’s te zien (DUS EXTRA GELD BETALEN 😥 )

  17.   
    AtomicDogg's avatar

    Beta’s worden nu meer gebruikt voor marketing.

  18.   
    Batman360x's avatar

    Da’s geen beta meer …. gewoon marketing en kassa …. ‘preorder the game en je krijgt toegang tot de beta’ … bla bla bla …. en dan lekker je mailbox vol met spamaanbiedingen’ 😛