Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Is de E3 dit jaar gedoemd te floppen? | Hot Koffie Show

Tom en Peter springen weer eens in op de actualiteiten! Grote partijen als Disney, Activision, Wargaming en Electronic Arts hebben namelijk laten weten op hun eigen manier de aandacht van de E3 te willen omzeilen dit jaar, en dat doet onze koffieleuters twijfelen. Is ’s werelds grootste game-beurs straks nog wel relevant?

  1.   
    Thomsnov's avatar

    Hold on: digitalisering van deze tijd. Daarom zijn er inderdaad geen beurzen maar als er geen digitalisering is zijn er ook geen games om beurzen over te houden. .Logic. Maar ik geef Peter geen gelijk dat het beter is voor ons om de streams te kijken want je kan het ook beide doen en de streams en de leuke Vlogs van Gamersnet wink wink. Ik denk dat ze het gewoon praktijk moeten combineren. En een nieuwe stelling: De goede “let’s players” zijn verdwenen van YouTube omdat ze overstemt worden door schreeuwerige YouTubers als Pewdiepie. Eigenlijk is dit een verlies omdat je zo minder goed een beeld kan krijgen van een game (op YouTube)
    Ps. Ik denk dat jullie (Gamersnet) hier zeker baat bij hebben

  2.   
    Artyom_'s avatar

    Het is maar wat je floppen noemt. We hoeven toch niet elk jaar weer een Battlefield of Call Of Duty te zien? Dat zijn inmiddels geflopte titels.. Battlefield heeft nog credits en COD zal toch iets heel freakin geks moeten klaar leggen om het te laten slagen.
    Als er nog andere games worden gepresenteerd (of het nu populair of niet is) dan is er genoeg te zien. Andere ontwikkelaars verdienen veel meer respect dan Dice en Inifinity Ward.

  3.   
    Basman01's avatar

    Meh ben het niet helemaal eens met Peter, het lijkt misschien beter te worden voor ons maar op een ander vlak ook weer niet. Als iedere developer een week kan uitkiezen dan kan je het dus hebben dat je om een x aantal weken steeds weer een stream loopt te volgen voor 1 game/ 1 uitgever. Op de E3 is het altijd zo waanzinnig vet dat je alles op een grote event krijgt te zien. voor ieder wat wils en als je meer wils hebt ( 😆 )dan kan je alles in 1 zit bekijken. Dus ik hoop de de E3 blijft knallen en dan Microsoft en Sony gewoon de uitgevers weer naar hun shows kunnen toe halen 8)

    Stelling volgende week: Bij Esports is het onwaarschijnlijk dat je van 1 team fan kan worden( voorbeeld bij voetbal ben je meestal fan van 1 club)

  4.   
    MikeGevers's avatar

    Games gaan ook steeds vaker digitaal, dus waarom de aankondigingen niet? Lijkt mij niet heel vergezocht. Het scheelt voor uitgevers waarschijnlijk ook een hoop euro’s, dollars of roebels, tenzij ze inderdaad massaal stadions gaan afhuren. En het lijkt er nu op dat games inderdáád steeds korter voor de release worden aangekondigd (Watch_Dogs 2 moet dit jaar nog uitkomen), dus ten tijde van de aankondiging is vaak al speelbare content beschikbaar. Livestreams om games aan te kondigen worden dus steeds levensvatbaarder.

    En Peter, GTA 2 op vinyl sneller ronddraaien verhoogde de framerate 8)

  5.   
    darroox's avatar

    Ik wil wel die Tombraider poster die achter jullie hangt, ik ben nu halverwege tombraider, dus dat past er nu helemaal bij !! 8)

  6.   
    mattioza's avatar

    Ja, de E3 is ook pas binnen 3 maanden… 😀

    Het is begrijpelijk dat elke uitgever zijn eigen evenementje wil opzetten. Voor het geld dat je moet geven om op E3 te staan, kan je waarschijnlijk al een heel stuk op weg om er een show van te maken + je hebt dan alle aandacht voor jouw project(en) alleen.

    Ik vind het persoonlijk wel jammer, ik vond het wel handig dat we alle grote onthullingen meteen in één keer konden zien in plaats dat je nu per ontwikkelaar/uitgever moet volgen een heel jaar door.

    Stelling over e-sports: Originele e-sportgames zouden meer (financiële) ondersteuning moeten krijgen om op te boxen tegen de gevestigde waarden (zoals de MOBA’s en CS:GO)

  7.   
    Moodey's avatar

    T zijn partijen die van alles uitmelken, zit niemand meer op te wachten en blijkbaar hebben ze dat zelf ook door en doen ze er ook niks aan.

  8.   
    TheNerdNL's avatar

    (Reactie op stelling)

    Ik denk dat de E3 spijtig genoeg over een paar jaar eens niet meer bestaat hoe het nu is. Ik denk dat alle parijen dan zelfs een persconferentie doen of zelf een soort mini beursje maken. Beta`s komen denkik naar de persconferntie om meer mensen de game te kunnen laten spelen.

    (Nieuwe stelling)

    Mobbel(mobiel) Vr kan beter zijn dan pc/ps4 VR?

    (Mijn mening)

    Ik heb sins pas een Vr bril om toch thuis wat Vr te kunnen ervaren. En ik vindt het nog best tof dat dit kan op je mobiel. Je moet alleen wel echt een bril plus een controller kopen (In mijn geval) Maar voor 30 euro heb ik een soort van vr ervaaring. En de htc vive oculus ps vr zijn durder atanatieven en ja ook beter maar ik denk dat mensen die vr willen testen maar niet veel willen uit geven best een uitkomst kan zijn. Ik heb ps vr op mijn bolle hoofje gehat en ja moet ook zeggen het is wel vetter maar 399,- voor een jongen van 16 is iets te veel van het goede
    😀

    The Nerd heeft gesproken 8)