Film die zich afspeelt in het Thief-universum op komst

Films die gebaseerd zijn op games, zijn lange tijd uit den boze geweest, omdat het resultaat in veruit de meeste gevallen behoorlijk slecht was. Maar tegenwoordig kruipen de werelden van games en films weer naar elkaar toe: we weten al dat er een Assassin’s Creed-film komt, en ook gaat al het gerucht dat Michael Fassbender mogelijk terugkeert voor het vervolg op die film. Nu lijkt er ook een film te komen rondom de Thief-franchise.

Filmproductiebedrijf Straight Up Films heeft namelijk filmrechten voor deze serie verkregen. Dit meldt The Hollywood Reporter. Volgens het verslag speelt de film zich af in de dark fantasy-wereld die we kennen van Thief. Het verhaal draait om een meesterdief die tegen een tirannieke magiër. Het scenario van de film wordt geschreven door Adam Mason en Simon Boyes, die eerder onder andere verantwoordelijk waren voor de film Misconduct.

Thief lijkt natuurlijk een enigszins verrassende keuze om te verfilmen: de achtergrond is wellicht interessant, maar de serie behoort niet bepaald tot de meest populaire titels. Maar wie weet ziet Straight Up Films wel potentie in de franchise die gamers niet opvalt.

Zien jullie een Thief-film zitten? Laat het ons weten in de reacties!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren