Pokémon Go persconferentie op GDC 2016 gecanceld

Origineel was het plan dat Niantic CEO John Hanke op de Games Developer’s Conference 2016 een nieuw zegje zou doen over Pokémon Go. De mobiele augmented reality titel waarin spelers in de echte wereld dienen te jagen op Pokémon wist eind vorig jaar veel bekijks te krijgen bij diens aankondiging, maar meer informatie of beeldmateriaal lijkt er voorlopig nog niet echt van te komen. De op 14 maart ingeplande persconferentie van Hanke over de smartphone-adaptatie van Pokémon is namelijk te komen vervallen in het officiële draaiboek van de GDC 2016.

Of de vervallen persconferentie naar een ander tijdstip zal verhuizen, is nog niet bekend. Mogelijk is dat ontwikkeling van Pokémon Go tot dusver te weinig vooruitgang heeft geboekt, waardoor een bijbehorende persconferentie misschien te karig af zou steken. Tot dusver hebben we nog geen gameplay te zien gekregen van de veelbelovende mobiele titel en deze vervallen persconferentie doet de verwachtingen van smachtende fans dus ook weinig goed.

Is het echt zo slecht gesteld met Pokémon Go of willen Niantic en Nintendo pas echt verder uitweiden als de game beter uit kan pakken? Totdat we van meer informatie voorzien worden, blijven we speculeren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren