Internationale prijzen HTC Vive bekendgemaakt; nu te pre-orderen

Een week geleden lekte de prijs van de HTC Vive: 799 dollar, waarmee het apparaat nog eens 200 dollar duurder is dan de Oculus Rift. Maar de prijs in euro’s (en wellicht belangrijker: het verschil in euro’s met de Rift) bleef toen onbekend. HTC heeft nu echter de internationale prijzen bekendgemaakt.

In Nederland en België (en een groot deel van de rest van Europa) gaat het apparaat 899 euro kosten. Zoals we al verwachtten, is dit precies 200 euro duurder dan de prijs in euro’s van de Oculus Rift.

Daarnaast weten we nu precies wanneer de pre-orders voor de Vive verstuurd worden: op 5 april. Inmiddels zijn de pre-orders live gegaan, dus mocht je nog ergens 899 euro hebben liggen, kun je die nu een bestemming geven.

Ten slotte is bekend geworden dat de HTC Vive niet alleen met de games Fantastic Contraption en Job Simulator wordt geleverd, maar ook met Tilt Brush, een programma dat is ontwikkeld door Google. Check de trailer hieronder als je een idee wilt krijgen wat Tilt Brush inhoudt.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ben zeeeer benieuwd of ze veel verkopen, zeker met zo’n prijskaartje waarvan zelfs de grootste tech verzamelaar “Damn!!” bij zegt. 😮

  2.   
    petiertje's avatar

    Kom 1 euro te kort, sla deze dus maar even over.

  3.   
    Ralph P Scene's avatar

    Ondertussen zijn er al 15000 verkocht in de eerste 10 minuten dus gaat al aardig goed.

  4.   
    NietNickMeneer's avatar

    Ik vind het wel heel duur worden allemaal

  5.   
    jorisboots's avatar

    Waarom zou ik 200 euro meer betalen voor dit apparaat?

  6.   
    IMarks's avatar

    @jorisboots, bij de vive krijg je alle randapparatuur mee geleverd zoals de controllers. Daarnaast biedt de vive out-of-the-box support voor room tracking. Iets wat bij de rift nog in onderzoek/ontwikkeling is.

  7.   
    morkop006's avatar

    petiertje schreef, "Kom 1 euro te kort, sla deze dus maar even over."

    NO MUNNIEEE???