Gerucht: The Legend of Zelda is launchgame voor Nintendo NX; prijsverlaging 3DS op komst

Begin deze week beweerde een NeoGAF-gebruiker genaamd Trevelyan9999 kennis te hebben van Nintendo’s toekomstplannen. Omdat de bron twijfelachtig was werd hier destijds weinig aandacht aan geschonken, maar afgelopen vrijdag werd zijn geloofwaardigheid plotseling een stuk groter. Toen werden Pokémon Moon & Sun aangekondigd voor de feestdagen, iets wat Trevelyan9999 op dinsdag al had voorspeld.

Trevelyan9999 beweerde op dinsdag dat Nintendo tijdens de feestdagen een 20th Anniversary Pokémon-game met de codenaam “Niji” zal uitbrengen. Gematsu merkte op dat de Pokémon Sun- en Moon-logo’s die Nintendo naar de pers heeft gestuurd, de namen “Niji_A” en “Niji_B” dragen.

Trevelyan9999 beweert tevens dat The Legend of Zelda een launchgame wordt voor de Nintendo NX, de nieuwe console die eind dit jaar verschijnt. Tevens opvallend is de prijsverlaging voor de 3DS, die volgens de bron ook eind dit jaar doorgevoerd wordt. Het is nog onduidelijk of het hier gaat om een tijdelijke prijsverlaging voor tijdens de feestdagen, of dat de prijs van het apparaat definitief naar beneden bijgesteld wordt.

Het volledige releaseschema, waarin onder andere gepraat wordt over twee nieuwe games met de codenamen “Torte City” en “Cadillac”, is hieronder te vinden. Nintendo heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Spring-Early Summer
Mario and Sonic Rio 2016
Nintendo Selects Wave 1
Hyrule Warriors Legends
Disney Art Academy
Bravely Second
Code Name: “Caviar F” (all ages smaller budget game)
Metroid Prime: Federation Force

Summer
Code name: “Torte City” big budget unannounced game for all gamers core/all ages
Dragon Quest VII
Code name: “Cadillac” (all ages smaller budget game late summer)

Fall-Holiday

3DS Hardware Price Cut
Code name: “N-Stars” big budget game for all ages
Nintendo Selects Wave 2
Code name: “DMW2” possibly Disney Magical World 2
Dragon Quest VIII
Pokémon 20th Anniversary game “Niji” (remember code names mean nothing, forget about the Rainbow, your gold is not there)

 1.   
  Sanderlagrande's avatar

  ik hoop daar de nx dit jaar uitkomt. de controller van mij wiiu is al een tijdje kapot, kan dus eigenlijk niks meer met de wiiu

 2.   
  Timmerito's avatar

  Je kan hem toch laten repareren door Nintendo, weet alleen niet of het wat kost.

 3.   
  Sanderlagrande's avatar

  dat kost volgens best wel heel wat