PlayStation VR krijgt eigen Power Glove?

In 1989 verscheen de Power Glove, een opmerkelijke handschoen die je kon aansluiten op je NES-controller. Het ding stond je toe om games te besturen met je hand en hoewel het idee leuk was, bleek de uitvoering zo slecht dat het apparaat na een jaar alweer uit de schappen verdween. Dit heeft Sony niet afgeschrikt, want uit nieuwe patenten blijkt dat het bedrijf mogelijk plannen voor zijn eigen Power Glove.

Sony’s Power Glove hoeft niet verbonden te worden met een controller, maar beschikt wel over allemaal lichtjes zodat de PlayStation Camera zijn bewegingen kan traceren. Uit de patentomschrijving wordt duidelijk dat het accessoire bedoeld is voor gebruik met de PlayStation VR:

The finger position pose [is] being applied for rendering a virtual hand in a view of a virtual environment on a head-mounted display (HMD), the virtual hand being rendered based on the identified finger position pose.
De handschoen beschikt over zowel buig- als druksensoren voor elke vinger. Bovendien zijn er sensoren aanwezig die registreren wanneer je vingers in aanraking komen met je handpalm of elkaar. Voor complexere besturing kun je zelfs met je duim langs de zijkant van je wijsvinger glijden, om zo een touchpad te simuleren. Onderstaande afbeelding visualiseert enkele van de mogelijkheden.

Het originele idee achter VR-handschoenen was om gebruikers het gevoel te geven dat ze echt objecten aanraken, maar uit de patentomschrijving wordt niet duidelijk of (en hoe) Sony dit wil bereiken. Wel wordt aangegeven dat de handschoen verbonden is met een armband. Deze bevat mogelijk extra bewegingssensoren of een motor om trillingen te genereren.

Dat Sony dit patent heeft geregistreerd wil niet zeggen dat het dit product ook daadwerkelijk wil uitbrengen, maar toch is het interessant om te zien dat het bedrijf werkt aan dergelijke VR-accessoires. Zou jij met zo’n handschoen willen gamen, of houd je het liever bij de traditionele controller? Laat het ons weten in de reacties!

  1.   
    WesterW's avatar

    Zou tof zijn als de Power Glove, een invloedrijk stukje hardware zijnde, een terugkeer maakt in welke vorm dan ook 😉

  2.   
    NietNickMeneer's avatar

    Moet je perse die ps camera hebben om ze te gebruiken?

  3.   
    bjorntukkertje's avatar

    Dat zou wel vet zijn 😀