Nieuwe trailer Uncharted 4: A Thief’s End steelt artwork van Assassin’s Creed

Hoe komt een dief aan zijn eind? Inderdaad, door betrapt te worden. Ironisch genoeg geldt dit ook voor de nieuwe Story Trailer van Uncharted 4: A Thief’s End, die gistermiddag verscheen.

Op een bepaald moment in de trailer kijken we naar een schilderij in de woning van Nathan Drake. Het is een artistiek werkje van een sfeervol eiland. Echter, een medewerker van Ubisoft Montreal herkende er heel duidelijk hun eigen artwork in van Assassin’s Creed 4: Black Flag. Vergelijk onderstaande beelden maar eens.


Afbeelding uit de Uncharted 4 trailer


Artwork van Assassin’s Creed 4: Black Flag


Ontwikkelaar Naughty Dog heeft de fout direct erkend en excuses aangeboden. Er is zelfs een bijgewerkte versie van de Story Trailer uitgebracht, waarin het beruchte schilderij nu voorzien is van een eigen stuk artwork. Naughty Dog vertelde:
In our eagerness to get the story trailer out we made a regrettable mistake and didn’t thoroughly vet the art work used for an in game painting. We’ve already updated the trailer. We hold all artistry in high regard and take full responsibility for having allowed this to happen.

We want to sincerely apologize to everyone at Ubisoft, the Assassin’s Creed team, the original artist, and our fans.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Apart dat iemand dat zomaar doet, maar ach, nog steeds een enorm gave trailer.

  2.   
    Bacotje's avatar

    Eigen art? Ze hebben het mannetje rechtsonder verwijderd 😛

  3.   
    jorisboots's avatar

    hahaha geniaal