DOOM krijgt eigen King of the Hill-variant: Warpath

Net als de singleplayer campaign draait ook de multiplayer van DOOM om een extreem vuurgevecht in hoog tempo. Geen momenten van rust of lafjes in dekking schuilen. Zoals het ontwikkelteam het omschrijft: “this is all-out adrenaline-fueled arena-style mayhem.”

Een onderdeel van de multiplayer wordt een variant op de bekende spelmodus King of the Hill. In DOOM gaat deze modus door het leven als Warpath. Het verschil met de bekende spelmodus is dat in Warpath het gebied dat je moet veroveren in een cirkel door de map beweegt, volgens een duidelijk zichtbaar pad. Ondertussen is er aan de andere zijde van het pad een demon rune te vinden, die een speler tijdelijk omtovert in een zeer krachtige Marine-vernietigende demoon. Aan spelers dus de uitdaging of ze voor die krachtige power-up willen knokken of dat ze juist voor de scores gaan door de te veroveren cirkel veilig te stellen.

Naast Warpath onthulde men ook Hack Modules. Dit zijn items die je simpelweg door te spelen verdient en eenmalig kunt gebruiken. Wie meer speelt zal meer Hack Modules krijgen, zo simpel is het. Er komt dus geen vorm van microtransacties aan te pas. Een dergelijke Hack Module kan je praktische voordelen opleveren. Zo gaf men als voorbeeld de module Supply Timer. Als je deze inzet, kan je zien hoe lang het duurt voordat een pickup item weer verschijnt in de map. Als je weet dat een stuk armor over 10 seconden weer verschijnt, kan het best handig zijn om even te blijven wachten. Andere variaties die men noemde:

Scout: zie een paar seconden na het spawnen waar tegenstanders zijn
Retribution: zie de locatie en levensmeter van de speler die je het laatst heeft gedood
Vital Signs: zie levensmeters van spelers boven hun hoofd
Power Seeker: zie locaties van power-ups in de buurt

Hack Modules zijn volgens de ontwikkelaar te vergelijken met het overzicht dat topsporters hebben. Een toegenomen mate van omgevingsbewustzijn. Ze veranderen niets aan de balans en maken spelers of wapens niet sterker, maar het kan je wel een tactisch voordeel bieden.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren