Modding-tools voor Fallout 4 verschijnen in april

Het ontbreken van officiële modding-tools voor Fallout 4 heeft gamers er niet van weerhouden om tóch mods te maken: van Borderlands-graphics tot Thomas de Stoomlocomotief, laat het maar aan mod-makers over om ze in Fallout 4 te implementeren. In april geeft Bethesda echter de officiële modding-tools voor de game uit, dus dan komt de stroom aan aanpassingen pas écht op gang.

We wisten al dat de tools niet verschijnen op consoles, hoewel mods wél speelbaar zullen zijn op andere platforms dan pc. Veel meer informatie hadden we tot nu toe niet, behalve dan dát Fallout 4 uiteindelijk mods zou ondersteunen. Todd Howard van Bethesda heeft nu echter bekendgemaakt dat de tools zullen verschijnen tussen de eerste twee DLC-pakketten die vorige week werden onthuld.

Dat betekent dus dat we tussen de Automatron- en Wasteland Workshop-DLC kunnen beginnen met het maken van mods. Let wel: mod-ondersteuning op consoles komt pas later. Xbox One-gamers moeten waarschijnlijk ruim een maand langer wachten en bezitters van een PlayStation 4 waarschijnlijk nóg een maand langer.

Maar Howard heeft ook nieuwe details bekendgemaakt rond de vernieuwde Survival Mode. In die modus slaat het spel alleen op wanneer je slaapt, hebben vele ziektes de straling overleefd en is er geen fast travel mogelijk.

De modding-tools ondergaan momenteel een beta-test. Ook de nieuwe Survival Mode zal binnenkort via de beta-optie in Steam beschikbaar zijn. We kunnen dus nog wel een tijdje vooruit met Fallout 4!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren