Check of je pc ‘VR ready’ is met de SteamVR Performance Test

De release van zowel de Oculus Rift als de HTC Vive begint te naderen, want in maart verschijnt de consumentenversie van de Oculus Rift en een maand later moet de HTC Vive verkrijgbaar zijn. Beide VR-brillen bevatten een stevig prijskaartje, respectievelijk 599 en 799 dollar, en vereisen daarnaast ook een krachtige gamepc. Om te checken of jouw pc geschikt is voor deze VR-sets heeft Valve nu een handige tool op Steam vrijgegeven, de SteamVR Performance Test.

Met deze gratis test, ontworpen voor de HTC Vive, kun je zien of je pc geschikt is voor virtual reality, waarbij het programma aangeeft of je pc ‘VR ready’, ‘VR capable’ of ‘not ready’ is. Daarbij wordt ook advies gegeven welke onderdelen van jouw systeem nog een upgrade kunnen gebruiken om een betere score te behalen.

Je kunt de SteamVR Performance Test gratis downloaden via Steam.

 1.   
  Neolite's avatar

  Forse bestandsgrootte voor een simpele test. Dit kan toch ook met een website en een plugin gedaan worden? Het gaat uiteindelijk alleen maar om je onderdelen van de pc, deze zijn ofwel geschikt of niet.

  Er wordt dus een stuk uit Portal (af)gespeeld en gekeken of je systeem dat boven de 90FPS kan houden. Daarnaast wordt er gekeken naar 2 onderdelen, de CPU en de GPU. Natuurlijk een grote verassing dat een 560TI niet krachtig genoeg is voor VR.

  Wat mij wel opvalt is dat een i7860 blijkbaar wel Ready is voor VR, 4 Cores op 2,8Ghz met Hyperthreading is blijkbaar wel snel genoeg.

 2.   
  WoKingNL's avatar

  Net niet VR ready maar Capable, m’n R9 290 underperformed volgens de test. Kan ik me best voorstellen, als ik een VR headset zou aanschaffen moet er sowieso een nieuwe gen GPU bij, volgende generatie van AMD of de opvolger van de 980TI.

 3.   
  matdriks's avatar

  ik heb zelf net even getest.. mijn PC is capable.. maar ook net niet ready.
  r290x heb ik… Je moet een flinke bak hebben voor VR merk ik dus om high end te gamen.

 4.   
  Dark_Phoenix's avatar

  matdriks schreef, "ik heb zelf net even getest.. mijn PC is capable.. maar ook net niet ready.
  r290x heb ik… Je moet een flinke bak hebben voor VR merk ik dus om high end te gamen."

  Valt wel mee op zich. Heb I5 3570K 3.40 GHz en GTX 970 zo high end is dit niet. Vooral de processor maar heb toch VR ready.

 5.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik heb een Intel Core i7 3770, GTX 680 met Windows 10 en ik heb Capable gehaald. Alleen met videokaart moet worden geüpgraded.