Hideo Kojima ontwikkelt graag een transmediale franchise

Hideo Kojima, de geestelijk vader van Metal Gear Solid, is natuurlijk ontheven uit de wereld van Konami en is verder gegaan als indieontwikkelaar met zijn ‘nieuwe’ bedrijf Kojima Productions. Niet helemaal indie, want Kojima heeft een deal getekend bij Sony en hij wil iets creëren wat meer is dan een game.

With Sony, we are working on a project that will be a new IP. Of course, and I have no idea if it’s going to be a series or not, but I want to make something that will have a big enough impact to become a series. Such as anime, manga, figures.
In een interview laat hij weten dat zijn studio samen met Sony een nieuw IP aan het ontwikkelen is en dat hij hoop dat de impact zo groot is om er een serie van te maken. Deze beoogde franchise hoeft het niet bij games te houden, Kojima ziet graag een transmediale serie verschijnen met anime, manga en action figures naast de games.

Het is in ieder geval duidelijk dat de Japanner zich vrijer dan ooit voelt, aangezien hij nu ook meer contact lijkt te hebben met bekende mensen dan ooit, zoals Norman Reedus van The Walking Dead en regisseur Guillermo del Toro.

We zijn heel benieuwd met welke creativiteit Hideo Kojima en zijn team aan komt zetten, jullie ook?

 1.   
  Nuffsaid's avatar

  Kan niet wachten om hier meer over te hopen!

 2.   
  Bram_M99's avatar

  Ja ik wil ook meer hopen!

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Ik hoop er ook zeker meer over te hopen!

 4.   
  Nuffsaid's avatar

  Haha ik zie nu pas wat er hier gaande is.