Prijs HTC Vive gelekt; 200 dollar duurder dan Oculus Rift

Een tijdje geleden ontstond nogal wat ophef over de Oculus Rift: veel mensen vonden het prijskaartje van 599 dollar veel te hoog. De HTC Vive, Valve’s antwoord op de Rift, doet daar echter nog een schepje bovenop: de prijs van dat apparaat komt nog eens 200 dollar hoger uit. Dit is gelekt in de aanloop naar de Mobile World Congress in Barcelona, gepland voor volgende week.

Wel krijg je voor dat bedrag iets meer hardware dan bij de Rift: niet alleen krijg je de VR-headset, maar ook twee controllers. Daarvan houd je er een in elke hand. Voor het volgen van de positie van de gebruiker, worden ook enkele base stations meegeleverd. Daarnaast wordt de Vive geleverd met twee games: Job Simulator en Fantastic Contraption.

De HTC Vive is vanaf 29 februari te pre-orderen. De release van de VR-bril staat gepland voor april. Wat de prijs in euro’s moet worden, is nog niet bekend.

 1.   
  Thomsnov's avatar

  Het zal wel aan mij liggen maar ik vind 800 dollar voor een VR-bril echt veel te duur. Daar kun je zelf gewoon een goede PC van bouwen,2 limited edutions ps4 Star Wars van kopen. Ik ga misschien in de toekomst de bril wel aanschaffen maar voor nu vind ik hem veel te duur. Ik hoop dus ook dat hij snel in prijs gaat dalen, dit verwacht ik trouwens ook wel hoor.
  ๐Ÿ˜€ 8)

 2.   
  Ralph P Scene's avatar

  Er zijn genoeg brillen die een stuk goed koper zijn dus waarom zou ik dan zo veel voor zo een bril uitgeven?

 3.   
  nielsiebro's avatar

  ik ben niet verkocht

 4.   
  Nuffsaid's avatar

  Koop liever deze dan de Rift.. Gun Facebook helemaal niks ๐Ÿ™‚

 5.   
  Bram_M99's avatar

  Echt veel te duur… Sony is mijn laatste hoop

 6.   
  WoKingNL's avatar

  Prijs is niets mis mee in vergelijking tot de rift, meer functionaliteit en als je later de losse controller van de rift wil hebben zit je al dicht tegen hetzelfde aan. PS VR zal lang niet zo impressive zijn als zowel de vive of de occulus maar daar gaat sony ook helemaal niet voor.

 7.   
  Hitman047's avatar

  Gezien de controllers / pass-through camera / tracking systeem e.d. die hier allemaal bij zitten had ik hem stukken duurder verwacht.

 8.   
  Alfa Warrior's avatar

  Toch wel weer leuk om te zien hoe grote bedrijven dit soort dingen doen, maar de gemiddelde gamer heeft er eigenlijk maar weinig trek in heeft om zulke bedragen uit te geven voor een monitor die om je hoofd heen zit.

 9.   
  Neolite's avatar

  Thomsnov schreef, "Het zal wel aan mij liggen maar ik vind 800 dollar voor een VR-bril echt veel te duur. Daar kun je zelf gewoon een goede PC van bouwen,2 limited edutions ps4 Star Wars van kopen. Ik ga misschien in de toekomst de bril wel aanschaffen maar voor nu vind ik hem veel te duur. Ik hoop dus ook dat hij snel in prijs gaat dalen, dit verwacht ik trouwens ook wel hoor.
  ๐Ÿ˜€ 8) "

  Het is nieuwe technologie die op dit moment nog dusdanig duur is om te maken dat de komende twee jaar dit soort prijzen de norm zullen zijn. Computers waren in het begin ook veel duurder dan wat je er nu voor betaald. Ik snap dan ook niet waarom je er een probleem van maakt dat je er nu wat meer voor moet betalen.

  Game’s Hunter schreef, "Er zijn genoeg brillen die een stuk goed koper zijn dus waarom zou ik dan zo veel voor zo een bril uitgeven?"

  Nee die zijn er dus niet? Oculus rift wordt geleverd zonder controllers en die dien je er dus nog bij te kopen en voor de rest zijn er nog helemaal geen concurrenten die hun prijs bekend gemaakt hebben.

  Bram_M99″]Echt veel te duur… Sony is mijn laatste hoop[/quote]

  Sony gaat of een inferieur product leveren en dus goedkoper zijn of ze zullen ook rond de 600 euro gaan zitten met de Morpheus. VR is nieuwe technologie en is dus de komende jaren nog flink aan de prijs als je geen goede baan hebt of iets anders.

  [quote=”Alfa Warrior schreef, "Toch wel weer leuk om te zien hoe grote bedrijven dit soort dingen doen, maar de gemiddelde gamer heeft er eigenlijk maar weinig trek in heeft om zulke bedragen uit te geven voor een monitor die om je hoofd heen zit."

  De gemiddelde gamer is op dit moment dan ook totaal niet de doelgroep, dat komt over twee jaar pas. Nu richten ze op de early adopters en fanatiekelingen. Zie het als een veredelde beta 2.0 test. Ik zal het ook niet kopen omdat ik weet dat de komende twee jaar deze technologie en veel goedkoper gaat worden en veel beter.

 10.   
  jorisboots's avatar

  Ik hoop dat anderen hem kopen zodat ze kunnen Door ontwikkelen, maar ik sla voor een paar jaar nog ff over