Guillermo del Toro ‘doet alles wat Kojima wil’

Ooit werkten Hideo Kojima en Guillermo del Toro samen aan Silent Hills, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Na die teleurstelling liet Del Toro weten klaar te zijn met videogames, maar in een recent interview gaf de man aan dat hij voor één persoon een uitzondering wil maken. “Except with this man, I’ll do whatever the fuck he wants”, sprak Del Toro over Kojima.

Toch is Del Toro nog niet helemaal op zijn gemak. Hij liet weten dat Kojima ongetwijfeld ook nu weer onheil te wachten te staat:

His teeth will fall out this time. He’ll be urinating in the toilet and he’ll hear something drop and it’ll be his teeth.
Daarop reageerde Kojima:
I’ll walk into the building and it will explode.
In het interview werd duidelijk dat Del Toro en Kojima een hechte band hebben. Die ontstond ooit naar aanleiding van hun gemeenschappelijke liefde voor anime-series en werd langzamerhand steeds sterker. Tegenwoordig zingen ze zelfs dezelfde liedjes, zo vertelde Del Toro:
I sing them in Spanish, he sings them in Japanese. We don’t understand shit.
Del Toro en Kojima gooiden gedurende het interview veel complimenten over en weer. Zo sprak Del Toro vol lof over Psycho Mantis. Hij vertelde dat deze soldaat hem vroeger doodsbang maakte en heeft geïnspireerd voor een personage in Hellboy 3. Kojima liet op zijn beurt weten dat hij elke Del Toro-film leuk vindt (“behalve Mimic”, zo grapte Del Toro zelf), met name Pan’s Labyrinth en Hellboy.

Het volledige interview, waarin Kojima en Del Toro onder andere praten over Silent Hills en de toekomst van games, is hieronder te bekijken.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Rofl, dit kan een zeer interesant duo worden. 😆

 2.   
  Nuffsaid's avatar

  Wat een geweldig duo.
  Beiden geniaal op hun eigen manier.

  Kijk erg uit naar projecten van hun samen.
  Maar laat het alsjeblieft wel multi-platform projecten worden! 8)

 3.   
  Hitman047's avatar

  Nuffsaid schreef, "Maar laat het alsjeblieft wel multi-platform projecten worden! 8) "

  Kojima’s nieuwe game staat gepland voor PS4 én PC. 😉

 4.   
  Nuffsaid's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Kojima’s nieuwe game staat gepland voor PS4 én PC. 😉 "

  Goed genoeg voor mij 😆

 5.   
  TinusGN's avatar

  De future is strong with this one

 6.   
  TinusGN's avatar

  Noice unglisj

 7.   
  DaxPg's avatar

  na de teleurstelling van het annuleren van Silent Hills ben ik er overtuigd dat wat deze heren gaan doen fantastisch gaat worden. P.T. staat nog steeds op mijn harde schijf en al zou het maar half zo creepy zijn dan is het nog tof