Assassin’s Creed definitief geen jaarlijkse serie meer?

Het is inmiddels bevestigd dat er dit jaar geen nieuwe Assassin’s Creed zal verschijnen. Tot nu toe werd dat geïnterpreteerd als een korte pauze, waarna het jaarlijkse release-schema weer zou worden opgepakt. Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, zei tijdens een Ubisoft Investor’s Day echter dat het bedrijf heroverweegt hoe het games uitgeeft.

The goal is not to automatically come back to an annual cycle, but to come back on a regular basis. We can’t say every year.
Guillemot zegt verder dat Ubisoft games eerder als een dienst wil gaan beschouwen, in plaats van games uit te geven om daarna direct verder te gaan met andere titels. Rainbow Six: Siege, For Honor en The Division zijn goede voorbeelden van dat nieuwe beleid.

Het volledige verslag van de Investor’s Day is erg interessant, maar samengevat houdt het in dat Ubisoft zich meer wil gaan richten op online multiplayer-gerichte games.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat Ubisoft solo-componenten volledig links laat liggen. Onlangs werd nog bekend dat bijvoorbeeld For Honor wel degelijk een singleplayer-campagne zal bevatten, ondanks de sterke focus op de multiplayer. Ook is het natuurlijk erg onwaarschijnlijk dat de uitgever series als Assassin’s Creed, een singleplayer-franchise bij uitstek, zomaar zal opgeven.

Het lijkt er dus op dat Ubisoft zijn reputatie bij gamers wil oppoetsen. Laten we hopen dat het bedrijf deze lijn voort kan zetten.

 1.   
  Alias's avatar

  Persoonlijk heb ik Assassin’s Creed altijd al een serie gevonden waarvan het zonde is/was dat er elk jaar een van kwam. De serie verdiend het gewoon dat er aandacht aan word besteed voor er een nieuwe game van komt.

 2.   
  Musicman88's avatar

  Ik ben het helemaal met Alias eens. Nu moet je zo snel door de game heen omdat je ook nog wat tijd wil besteden aan andere games voordat er weer een nieuwe in de serie verschijnt. Kijk, Unity moeten we gewoon maar snel achter ons laten. Maar aan Syndicate wil ik nog de nodige uren gaan besteden alvorens we naar Egypte gaan vertrekken 😛

 3.   
  LightFasher's avatar

  ik juich dit toe, als de film dit jaar een succes wordt dan wisselt Ubisoft vast de jaren af met de game en film.

 4.   
  Leukste's avatar

  Dat is een mooi streven. Als we vervolgens dan niet terugkeren naar het verplicht altijd online moeten zijn, dat is.

 5.   
  Daniel Z's avatar

  Dit zou zo heerlijk zijn. Misschien keer ik dan ooit weer terug naar de serie.