Fallout 4 DLC details onthuld

Zojuist heeft Bethesda hun DLC-plannen voor Fallout 4 uit de doeken gedaan. De eerste drie DLC-delen zijn Automatron, Wasteland Workshop en Far Harbour.

Maart 2016:
In maart al kunnen we aan de slag met het eerste pakket, genaamd Automatron. De Mechanist heeft robotten de Commonwealth ingestuurd, waaronder de gemene Robobrain. Je dient op de robots te jagen, hun onderdelen te stelen en vervolgens kun je eigen robot-companions maken. Er zijn honderden manieren om de robots te bouwen; ledematen, vaardigheden, bepantsering en wapens kunnen worden aangepast, alsmede het uiterlijk en de stem. Ook is er onder andere een nieuwe Chain Gun beschikbaar.

€ 9,99

April 2016:
In april mogen we aan de slag met Wasteland Workshop. Hiermee kun je vallen zetten om levende wezens te vangen in de Commonwealh. Van raiders tot Deathclaws. Je kunt ze vervolgens temmen om ze in te zetten voor bijvoorbeeld de verdediging van je dorpjes. Ook voegt deze DLC nieuwe opties toe voor je dorpen.

€ 4,99

Mei 2016:
In mei mogen we aan de slag met Far Harbour, wat een nieuwe zaak is voor Valentine’s Detective Bureau. Je gaat op zoek naar een jonge vrouw en een geheime kolonie vol Synths. Je gaat dus een nieuwe gebied ontdekken, genaamd Far Harbour. Er is hier meer straling en daarom is de wereld nog gewelddadiger dan je al gewend bent van de Commonwealth. Far Harbour is de grootste landmassa ooit toegevoegd als DLC in een Bethesda-game, met nieuwe quests, dorpen, facties en wezens.

€24,99

We hebben de eerste stappen van het DLC-plan voor Fallout 4 gekregen. Bethesda geeft aan dat er nog veel meer gaat volgen en daarom gaat de prijs van de season pass omhoog naar € 49,99 (nu 29,99). Dit zal op 1 maart gebeuren. Als je al een season pass hebt, dan ga je alle DLC natuurlijk krijgen voor het oude bedrag. Dat geldt ook voor iedereen die de season pass voor 1 maart aanschaft.

Overigens kun je je ook inschrijven voor de beta-periodes voor alle DLC’s via de website van Bethesda

Bethesda is ook bezig met de Survival Mode, ook daar kunnen we binnenkort een update voor verwachten, alsmede de Creation Kit, waarmee je de game gratis kunt modden.

Wat vinden jullie van de eerste stappen in de Fallout 4 DLC? Laat het ons weten in de reacties.

 1.   
  Tom's avatar

  Noice! Meer uitbreiding van het crafting-element zal sowieso weer een aantal verslavende grind-momentjes opleveren, maar het zullen vooral die extra missies en verhaallijntjes zijn die spelers echt doen smachten. Ik in ieder geval wel, kan ik eindelijk weer met een doel terug naar de Commonwealth!

 2.   
  Basman01's avatar

  Insta buy

 3.   
  Sa.'s avatar

  Lekker bezig Bethesda! 🙂

 4.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Nou, ik heb niet echt een verdediging nodig, ik word nooit aangevallen.

  Maar even voor de duidelijkheid, ik heb nu de season pass tijdje terug gekocht voor dat mooie bedrag van 30 euro. ( dadelijk 50) krijg ik nu dan ook echt ALLE dlc? Dus ook de extra dlc die door de prijs verhoginng uit word gebracht en die ook in de toekomst uitkomt? 🙂

 5.   
  DoeMaarWat's avatar

  Dat noem ik nou DLC, daar wil ik wel €30 voor neerleggen 😀

 6.   
  Mandamo's avatar

  Dat noem ik goed nieuws. Koponnn!

 7.   
  D_Dog's avatar

  Dadelijk maar eens ff die season pass aan gaan schaffen. 😀 Klinkt verdomd leuk, die DLC’s.

 8.   
  Musicman88's avatar

  Wel gek dat ze aankondigen dat de prijs naar 50,- euro gaat. Normaal zou je toch zeggen: “Ha, had je ‘m nog niet? Pech gehad, nu is het 20,- euro duurder.” Wel een strakke actie van Bethesda. Die ga ik snel nog even kopen. 😀

 9.   
  LeroyJenkins's avatar

  Pass gekocht bij release en F4 was ook me meest gespeelde game uit 2015, heerlijke game waar ik zeker veel uurtjes nog mee gaat beleven.

 10.   
  Regge's avatar

  voor ieder wat zo te zien 🙂 ik neem wss geen season pass, ik ben niet zo een companion charmeur of handy craftsmen. Ik koop dus wss een keer de content dlc los^.^ Stiekem wacht ik op een leuke weapon DLC met meer wapens en vooral mods :3

 11.   
  Kardinalus's avatar

  Gelijk maar even gehaald :D! Ben benieuwd!!

 12.   
  Moodey's avatar

  Niemand heeft door dat die verhoging een marketingactie is om twijfelaars over de streep te trekken.

  Wel kekke DLC

 13.   
  PeletierValentine's avatar

  Super excited gelukkig had ik de season pass al op release gehaald!
  😀

 14.   
  Bram_M99's avatar

  Precies wat Moodey zegt, maarja dan ga ik hem ook maar snel halen 😀