Recordaantal spelers Call of Duty; nieuw deel van Infinity Ward in Q4

De Call of Duty-franchise staat nog steeds als een huis, zo blijkt uit recent onthulde statistieken. Tijdens de bespreking van de financiële cijfers van uitgever Activision Blizzard werd er uiteraard ook gekeken naar de prestaties van Call of Duty: Black Ops 3. En die prestaties zijn bijzonder positief.

In de maanden november en december van vorig jaar heeft een recordaantal spelers Black Ops 3 gespeeld. Er speelden tijdens de feestdagen dus meer mensen Call of Duty dan ooit tevoren. En in termen van verkopen kende Call of Duty: Black Ops 3 het beste openingsweekend van het jaar, waarmee men financieel gezien zelfs een beter weekend had dan Star Wars: The Force Awakens in de bioscopen. Wat overigens geen hele eerlijke vergelijking is als je de prijs van een game afzet tegen de prijs van een bioscoopkaartje.

Hoe dan ook, de shooter van Treyarch heeft het bijzonder goed gedaan. Uiteraard gaat de franchise ook dit jaar weer verder met een nieuw deel. In het vierde kwartaal (Q4) zal een nieuwe Call of Duty gaan verschijnen. De makers zijn dit keer de dames en heren van Infinity Ward. Zij maakten in 2013 Call of Duty: Ghosts en kenden daarvoor enorme successen met de Modern Warfare-reeks.

 1.   
  GENERAL_DS's avatar

  Erg leuk spel is het ook! Veel content en vooral, in tegenstelling tot AW en Ghost, een leuke multiplayer.

 2.   
  WoKingNL's avatar

  Blops 3 is wel verassend leuk, er zijn altijd flaws maar aangezien ze me sinds MW2 al niet konden trekken 🙄

 3.   
  NietNickMeneer's avatar

  Ik vind dat de multiplayer een beetje verpest is door dat zwaard en die wrench enzo. Maar die zombie mode vind ik wel awesome 🙂

 4.   
  Fabianb's avatar

  Eerlijk is eerlijk, het is verdiend. Black Ops 3 is zoveel beter dan de voorgangers.

 5.   
  Supermanneke's avatar

  Nou nou, ik zal toegeven dat ik afgelopen maand ook weer CoD heb opgestart. CoD 2 dan wel, maar toch.

 6.   
  FireBallz's avatar

  Persoonlijk vind ik Black Ops III een beetje falen. Oke, het heeft een leuke Multiplayer en er is genoeg te spelen door de level 1000-Master Prestige update. Maar Shadows of Evil was het totaal niet voor mij: de map ademde geen overlevingsmap uit en het is gewoon een beetje hangen en wurgen bij al die Rituals. Er is dus ook maar 1 map bij de normale game. Zombies is het dus voor mij niet, ook al is het wel leuk dat er een ranking system is in gestopt. De Campaign, ja die speel ik ook, is ook echt van een bizar laag niveau. Het verhaal is nergens te bekennen en ik heb een gevoel alsof ik de slechte versie van de AW campaign aan het spelen ben. De AI van de enemies is ook niet echt bepaald om over naar huis te schrijven. Mijn eindcijfer, zonder de DLC met Der Eisendrache (wat ik wel een leuke map vind, maar het is wel DLC) zou gewoon uitkomen op een 6.

 7.   
  PaNNa's avatar

  Ik vond dit deel ook verrassend, niet episch , maar wel goed. Hopelijk geen vervolg op Ghosts of Aw want deze vond ik bagger.. Ghosts heb ik misschien maar drie keer aangeraakt. Ik hoop op een vervolg van de MW reeks.

 8.   
  GBA43's avatar

  Ik weet dat het gezeur niet hier hoort.. maar is dat de hele tijd met die irritante parodie accounts en die reply changer hierboven?

  On: BO3 is na MW2 de eerste CoD game die ik weer tof vind, en dat terwijl ik regelmatig kritiek heb op de schrale vernieuwing van de afgelopen jaren.

 9.   
  Jerry97's avatar

  Dit is de eerste cod sinds een hele lange tijd waarmee ik weer lol kan hebben. Of het nou in me 1tje is of met vrienden, het gaat voor mijn bijna nooit vervelen. Ik heb ook al na 2 weken de season pass gekocht.

 10.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  in het leven ben je van 2 dingen zeker: Belasting betalen en dat er ieder jaar een nieuwe COD uitkomt 🙄