Nog niemand heeft XCOM 2 uitgespeeld volgens de statistieken

XCOM 2 ligt bijna een week in de (digitale) winkel en veel spelers strijden dan ook al dagen tegen de aliens. Volgens de officiële statistieken op Xcom.com zijn er inmiddels meer dan 4,7 miljoen missies winnend afgesloten. Van al deze missies is 24 procent zelfs voorzien van de beoordeling “flawless”. Een heel mooi resultaat natuurlijk.

Met 61 procent van alle missies is het niveau Commander duidelijk favoriet. Ongeveer 26 procent van alle spelers is voorzichtig en speelt op Rookie-niveau. Slechts 2 procent van alle missies is een ware veldslag geworden op Legend-niveau.

Helemaal ‘foutloos’ zijn de statistieken zelf helaas niet, want volgens de website zou nog niemand XCOM 2 hebben uitgespeeld. Dit kan niet anders dan een foutje zijn. Of is de game zo moeilijk dat nog niemand het einde heeft weten te bereiken en dat alle spelers opscheppen over hun prestaties?

De rest van de info lijkt wel correct verwerkt te zijn. Zo hebben alle XCOM 2-spelers meer dan 57,3 miljoen vijanden omgelegd. De oorlog eist ook slachtoffers bij XCOM zelf, want bijna 4,5 miljoen trouwe soldaten zijn omgekomen in missies.

Check alle actuele statistieken in groot formaat op Xcom.com. Wellicht staan er binnenkort ook de correcte cijfers bij van alle voltooide campaigns.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren