eSports het heetst op Twitch in 2015; League of Legends bereikt 1 miljard kijkuren

Wie een beetje volgers wil scoren op Twitch, moet zich wenden tot de eSports. Op de streamingdienst voor gamers werd in 2015 namelijk bijzonder veel gekeken naar interessante games, maar de competitieve online spellen namen de overduidelijke koppositie in. De grote winnaar? Zonder twijfel het verslavende League of Legends, dat in het jaar 2015 meer dan een miljard (!) kijkuren bij elkaar sprokkelde op Twitch.

De grote LoL kampioenschappen, de riant gesponsorde sterrenteams en het groeiende animo voor eSports van topklasse zijn hoogstwaarschijnlijk de reden dat Riot Games’ MOBA zo ontzettend populair is op Twitch. Onderstaand vind je een handige grafiek met de Top 10 langst bekeken games op Twitch en daaruit wordt al snel duidelijk: niemand gaat League of Legends verslaan als het aankomt op een groot live-publiek aanspreken.

TOP 10 Games of 2015 on Twitch

Deze overzichtelijke data kwam voort uit onderzoek van Gameloco. Op zoek naar meer diepgang over hoe de cijfertjes tot stand kwamen? Op Gamasutra plaatste een medewerker van Gameloco een interessante blogpost over de Twitch-data waarin de games en hun populariteit geanalyseerd worden.

Ben je zelf ook een liefhebber van livestreams op Twitch, maar heb je absoluut geen behoefte aan l33t skills en volledige gesponsorde elektronische atleten? Dan raden wij de GamersNET livestreams aan, waarop de nederige gamejournalisten van deze website pogen nieuwe en oude titels (met jou) te spelen voor een live-publiek. Interactieve gezelligheid staat hoog in het vaandel bij onze streams, want echt ‘pro’ in games zijn we vaak toch niet.

 1.   
  Bram_M99's avatar

  Ik snap Hearthstone dus echt niet, ik vind het een best leuke game maar het hangt enorm af van kaarten en geluk…

 2.   
  Leukste's avatar

  ”Bram_M99″ schreef, "Ik snap Hearthstone dus echt niet, ik vind het een best leuke game maar het hangt enorm af van kaarten en geluk…"

  Die geluksfactor is wat het voor mensen die het bekijken zo vermakelijk maakt. Het ene moment trapt de speler de tegenstander finaal de grond in waar in het potje daarop hij helemaal niks kan beginnen tegen zijn tegenstander. Dat vinden trolls in de chat alleen maar geweldig om op af te geven. En als je een sponsor achter je hebt staan die daar nog eens een paar schijnwerpers op wilt zetten krijg je een soort van theater voorstelling waarin alles mogelijk is. Er is wel een “Meta” die het gros van de spelers gebruiken, maar als de speler zijn benodigde kaarten niet trekt wint de ander. En zolang als het publiek/de chat daarbij bereid is geld te doneren blijft het leven.

 3.   
  Jarek's avatar

  Wat een groot verschil nog tussen de nummers één en twee.

  Leuk lijstje. 😉