The Binding of Isaac uit App Store geplukt wegens ‘kindermishandeling’

Hoewel de indie-hit The Binding of Isaac zich wellicht prima zou lenen voor een mobiele adaptatie op iPhone en iPad, ziet Apple dat absoluut niet zitten voor haar platform. De populaire permadeath-game werd geadapteerd voor iOS, maar kan nu uiteindelijk toch niet verschijnen, puur en alleen omdat Apple het spelletje ziet als gewelddadig richting kinderen. Ontwikkelaar Tyrone Rodriguez plaatste een screenshot van de klacht op zijn persoonlijke Twitter.


In de game komt de hoofdrolspeler, staande in de schoenen van de jonge en bange Isaac, inderdaad in aanraking met veel hels geweld. Demonische blobjes en foetussen storten zich over het jochie heen door met bloed te gutsen en met brandend zuur te spuwen. In wezen een eigenzinnige game-vertolking van een bijbels verhaal, maar inderdaad wellicht wat gewelddadig richting het kinderlijk ogende hoofdpersoon.

Rodriguez beweert echter dat het lang niet zo erg is gesteld met Isaac ten opzichte van andere iOS-games. Telltale’s The Walking Dead staat immers ook lang en breed op de App Store, terwijl in dit spel kinderen net zo goed belaagd worden door ondode verschrikkingen.

Inmiddels heeft de man achter The Binding of Isaac wel contact met dienstverleners van Apple, wat ons doet hopen dat Rodriguez alsnog zijn verhaal mag doen over de gewaande kindermishandeling in zijn game. Wij zouden in ieder geval graag keer op keer willen sterven op onze iPhone, maar dan moet dat Apple uiteraard ook behagen. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje…

 1.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Man man man, wat kinderachtig.

 2.   
  TinusGN's avatar

  “Ik vind dat Instagram van de appstore moet want er is te veel content van meisje die vragen hoe ze eruit zien terwijl je alleen hun tieten ziet en dat ieder 9-jarig joch t kunt downloaden” zo kunnen we ’t ook spelen apple xD

 3.   
  _BeefCake99_'s avatar

  De slang/satan uit het paradijs gaf eva een Vervloekte apple. In het logo is er 1 hapje uit
  Apple=satan. Dus mogen ze de heleboel daar oplappen als ze het zo gaan spelen. BAM

 4.   
  Tom's avatar

  Wel mooi dat dat vanaf iPhone getypt is. Kappa

 5.   
  TinusGN's avatar

  Ik had geen keus Tom, ik kreeg van mijn ouders xD

 6.   
  _BeefCake99_'s avatar

  Mijn iohone is gejailbreaked dus ik zit niet aan apple vast

 7.   
  zowilco's avatar

  gelukig heb ik het spel op de pc daar doen ze niet moeilijk