Piratengroep 3DM kraakt geen games meer in 2016

De beruchte Chinese piratengroep 3DM heeft besloten om dit jaar geen pc-games meer te kraken. 3DM wil kijken of dit daadwerkelijk effect heeft op de verkopen van pc-games. Het besluit is waarschijnlijk een gevolg van nieuwe DRM-technologiën die het 3DM moeilijk maken om nieuwe games te kraken.

Met name Just Cause 3 heeft 3DM veel hoofdpijn bezorgd. Die game wordt beschermd door de laatste iteratie van Denuvo, een technologie die het moeilijk maakt om software te bewerken. Just Cause 3 is tot de dag van vandaag nog niet gekraakt en Bird Sister, de leider van 3DM, verwacht dat anti-piraterij technologiën over twee jaar zo geavanceerd zijn dat games niet meer te kraken zijn.

Bird Sister kondigt dan ook aan dat 3DM zich vanaf vandaag niet meer zal bezighouden met het kraken van singleplayer games. Over een jaar zal worden bekeken of het besluit een impact heeft gehad op de verkoop van pc-games:

We’ll take a look at the situation in a year’s time to see if genuine sales have grown.

 1.   
  Thomsnov's avatar

  Nou wat loyaal zeg…

 2.   
  Slayer61's avatar

  “Just Cause 3 is tot de dag vandaag nog niet gekraakt en Bird Sister, de leider van 3DM, verwacht dat anti-piraterij technologiën over twee jaar zo geavanceerd zijn dat games meer te kraken zijn.”
  Er klopt volgens mij iets niet in deze zin, of ligt dat aan mij?

 3.   
  Gelmir_Surio's avatar

  Gewoon het woordje niet vergeten te zetten voor het woord meer. Heel simpel

 4.   
  Koen's avatar

  Oh die was er inderdaad tussenuit gefloept 🙂 Heb het aangepast.

 5.   
  TinusGN's avatar

  Dat JC3 moeilijk te kraken is met dat nieuwe systeempie hebben we al duizend keer gehoord