PC-versie The Division bewust niet veel mooier dan consoleversies

De pc-versie van Tom Clancy’s The Division is bewust niet veel mooier dan de consoleversies, zo laat een ontwikkelaar van Ubisoft weten. Hoewel we inmiddels alle grafische opties kennen, de framerate mogen unlocken en ook de systeemeisen in beeld hebben, lijkt het erop dat er toch wel degelijk begrenzingen zijn.

Een lid van het ontwikkelteam vertelt namelijk dat ze de pc “in check” met de consoles willen houden. Het zou volgens de ontwikkelaar niet eerlijk zijn om de pc-versie heel ver voor te laten lopen. Toch heeft men de pc-versie wel als een echte aparte versie beschouwd en niet als een eenvoudige port:

One good thing about The Division is we’ve always considered the PC as a separate platform. We do have to keep it in check with the consoles; it would be kind of unfair to push it so far away from them. But it’s been good having a dedicated PC build for this game. I’m really happy that we’re pushing the PC build as much as we are; there’s a lot more customized options than the console.
Naast de uitgebreide mogelijkheden op de pc is het gelukkig ook mogelijk om The Division mooier op de consoles te maken. Gamers zouden deze instellingen op de Xbox One en PlayStation 4 zelfs kunnen gebruiken om de framerate te verbeteren.

Voor iedereen die de beta heeft gespeeld: vind jij The Division er mooi uitzien? Laat het weten in de reacties!

  1.   
    Downzilla's avatar

    Ooh, classic Ubisoft.

  2.   
    420blazeit's avatar

    Aka: Het kostte toch ietsjes meer tijd om het er net zo uit te laten zien als in onze E3 demo (toen er nog niet eens aan de game begonnen was)

  3.   
    Artyom_'s avatar

    Tja.. we mogen als PC gamers blij zijn dat het geen port is. Een port alleen al, kan een hoop gezeik met zich mee brengen 🙄

  4.   
    Sa.'s avatar

    Dat moment dat de e3 demo niet eens heel veel mooier was en mensen serieus geloven dat trailers en vooropgezete demo’s representatief zijn voor het eind product. Bij Watch_Dogs heb je reden om te klagen, dat was gewoon niet netjes. Bij deze game echter, is dat geheel onterecht, de demo is echt niet heel veel mooier, ik denk zelfs dat je op PC die kwaliteit kan evenaren. De actie in de demo’s is echter liniair en vooropgezet, het is helemaal uitgedacht. Dus dat laatste zul je dan misschien minder makkelijk evenaren, maar dat kan je weten.

  5.   
    PSPfreaky's avatar

    Het zou volgens de ontwikkelaar niet eerlijk zijn om de pc-versie heel ver voor te laten lopen.

    Het is niet eerlijk om de PC-versie gelijk te laten lopen met consoles! Wij betalen veel meer voor ons systeem om betere graphics te krijgen! En dat ga je als ontwikkelaar de grens gelijk trekken. Soms denk ik echt dat daar een stel kneuzen werken bij Ubisoft…

  6.   
    RikH's avatar

    Net zoals bij franse auto’s zijn de Fransen goed in dingen te verpesten. Ik hoop dat zij dat niet doen bij The Division! En dat is echt bullshit dat het niet eerlijk voor de console gamers is, want ik als pc gamer koop niet voor jan lul een gamepc.

  7.   
    Neolite's avatar

    Dus Ubisoft laat eerst een zeer mooie pc versie zien. Vervolgens blijkt dat de consoles dit niet aankunnen en moeten ze optimaliseren. Dan blijkt die mooie pc versie wel heel veel mooier te zijn en besluit men om die ook maar wat in te perken. Ubisoft is weer bezig hoor.

  8.   
    morkop006's avatar

    ah typisch, had ook niets anders van ubisoft verwacht. Is dit een nieuw soort linkse politiek in de gamewereld, graphical equality 😆 .

  9.   
    Supermanneke's avatar

    420blazeit schreef, "Aka: Het kostte toch ietsjes meer tijd om het er net zo uit te laten zien als in onze E3 demo (toen er nog niet eens aan de game begonnen was)"

    Een game er mooi uit laten zien is niet zo moeilijk. Het optimaliseren om het goed te laten werken is wel een probleem. Leuk en aardig als je op een afstand van 500m in game een straatlantaarn met 20k polygons in vol detail kan zien, maar als je dat te veel op je scherm hebt, gaan ook PCs het niet trekken.

  10.   
    Sjouke Hoogland's avatar

    Hier stond dat Ubisoft pc gamers beter wil begrijpen……

    Door zulke streken raak je ze dus kwijt….

  11.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    “we maken de pc versie minder mooi omdat het anders zielig is voor de console gebruiker” goed excuus, geloof het meteen

  12.   
    mheiden21's avatar

    Ik ga de popcorn erbij pakken, heerlijk dat gebash. Grafisch is een demo nooit helemaal gelijkwaardig aan het eind product desalniettemin vind ik The Division een geweldig spel. Met of zonder 4k graphics ondersteuning.