Conan Exiles bevat naaktheid en mensenoffers

Het spreekwoord ‘Boys will be boys’ kennen we inmiddels wel, maar het zou ook net zo goed ‘Conan will be Conan’ kunnen zijn. Het recent aangekondigde Conan Exiles zal dan ook een typische Conan-atmosfeer hebben. Als je een beetje bekend bent met de Conan-franchise, weet je dat dit universum gigantisch bruut is. Joel Bylos van ontwikkelaar Funcom heeft een aantal details vrijgegeven over de wreedheden waar spelers in de multiplayergame toe in staat zijn.

Een van de interessantste aspecten van Conan Exiles zijn wellicht de mensenoffers: spelers kunnen gevangen worden genomen en geofferd worden aan goden als Set, Mitra en Derketo. En hoewel het in films natuurlijk vaak het geval is dat het slachtoffer van zulke offers lange tijd in een kooi worden opgesloten, maar in de game hoef je niet bang te zijn dat je urenlang niets kunt doen: mocht je op het verlanglijstje van de goden terechtkomen, zul je redelijk snel worden geofferd. Maar het wordt misschien nog bruter: Funcom overweegt de mogelijkheid om het hart van gedode tegenstanders uit te rukken, om ook dat te offeren.

Verder vertelt Funcom dat spelers in Conan Exiles hun eigen nederzettingen kunnen bouwen. In die nederzettingen kun je dan bijvoorbeeld landbouw bedrijven, maar ook wapens en andere uitrusting maken. Dat laatste komt dan weer van pas bij de invallen van legers NPC’s uit andere naties.

Bij invallen van die legers moeten de spelers dus besluiten of ze de andere spelers te hulp schieten, of dat ze de soldaten gewoon hun gang laten gaan. Overigens kunnen de NPC-legers worden uitgeschakeld door de admins van de server waar je op speelt.

Ook heeft Bylos gezegd dat er naaktheid in de game zal zitten, maar dat er nog wordt nagedacht over hoe seks in de game dan precies aan bod moet komen. Ten slotte heeft Funcom bekendgemaakt dat de map van Conan Exiles bij het begin van de Early Access-release 53 vierkante kilometer groot zal zijn, en dat er verschillende typen omgevingen zullen zijn: van hooglandgebieden tot woestijnen. In de loop van de ontwikkeling zal de map alleen maar groter worden.

Conan Exiles verschijnt deze zomer in Early Access op Steam. Wanneer de game daadwerkelijk uitkomt, is nog niet bekend.

  1.   
    Overload14's avatar

    Ik ben wel erg benieuwd naar dit spel. Het concept is al wel iets bekend door onder andere games zoals minecraft en rust.. Maar buiten minecraft is er niet echt een game waarvan heel dat survival gedoe en bouwen mij aanspreekt.. Maar aangezien dit spel net zo gewelddadig gaat worden als de Conan-comics ben ik wel zeer benieuwd :p