Acteur Warcraft-film: World of Warcraft redde mijn leven

Eind vorig jaar liet Michael Fassbender, die de hoofdrol speelt in de aankomende Assassin’s Creed-film, weten dat hij nog nooit van de serie gehoord had toen hij aan de film begon. Dat het ook anders kan, bewees Robert Kazinsky eerder deze week in de Amerikaans talkshow Conan.

Kazinsky, die één van de twee hoofdrollen speelt in de Warcaft-film, beweert dat World of Warcraft zijn “leven heeft veranderd”. Na het succes van de BBC-serie EastEnders was Kazinsky plotseling wereldberoemd, maar niet op een leuke manier. Kazinsky speelde namelijk een klootzak in Eastenders en werd daarom in het echte leven vaak aangevallen door minder intelligente mensen. De man veranderde naar eigen zeggen in een agorafoob en durfde bijna niet meer buiten te komen. In zijn huis vond hij echter een toevlucht: World of Warcraft.

Kazinsky raakte volledig verslaafd aan World of Warcraft en speelde de game 18 uur per dag. Hij liet elke dag Chinees bezorgen en gebruikte zijn lege colablikjes om de steeds groter wordende stapel sigarettenpeuken te bewaren. Kazinsky kwam in korte tijd 25 kilo aan, maar leerde tegelijkertijd ook weer met mensen te communiceren:

This game suddenly became my life. This game would slowly give me rewards and it allowed me to talk to people and make friends who were judging me anonymously. So I was able to forge new relationships that didn’t come with any preconceptions.
Door deze virtuele beloningen kreeg Kazinsky steeds meer vertrouwen in zichzelf. Zo zorgde World of Warcraft ervoor dat hij langzaam maar zeker weer zijn leven op durfde te bouwen:
And before you know it, I was able to have a little bit of self-belief again. I credit World of Warcraft with saving my life.
Inmiddels woont Kazinsky samen met zijn vriendin in Los Angeles en is hij een succesvol acteur. De man heeft dus een fantastisch leven, al verlangt hij stiekem nog weleens terug naar de tijd dat hij dagenlang achter de pc zat:
I’ve never been happier than when I was really fat and no one had any expectations of me and I was playing video games.

  1.   
    Moodey's avatar

    Lullig voor iedereen bij wie het zo niet werkt 😆

  2.   
    DoeMaarWat's avatar

    tja.. xD

  3.   
    GENERAL_DS's avatar

    18 uur per dag? Peter noemt hem een pleb 😉

  4.   
    Leukste's avatar

    Nou ik ben er geen succesvol acteur door geworden. 😳

    Maar ik heb wel veel plezier beleefd aan de game.