Sony’s handelsmerk voor Let’s Play een tweede keer geweigerd

Eerder lieten we al weten dat het handelsmerk Let’s Play geweigerd werd. Sony poogde een eigen streamingservice te lanceren, met een naam die al bij veel gaming-enthousiastelingen bekend. De zogenaamde Let’s Plays zijn immers al een bekend genre in het landschap van YouTube en Twitch. De Japanse game-gigant kon nog binnen een aantal maanden bezwaar aan tekenen over deze uitspraak en het lijkt erop dat zij dit dan ook hebben gedaan.

Het U.S. Patent and Trademark Office heeft de aanvraag voor de tweede keer geweigerd omdat de term “Let’s Play” nog steeds door vele YouTubers, streamers en gamers in het algemeen gebruikt wordt. De vraag is waarom Sony überhaupt geprobeerd heeft dit handelsmerk toe te eigenen. Veel van Sony’s advocaten zouden van te voren geweten moeten hebben dat het verzoek geweigerd zou worden.

Als je een wat diepere kijk wilt hebben over de ins en outs van deze zaak, lees dan het uitgebreide verslag over Sony’s handelsmerk van Gamasutra.

 1.   
  King of Heroes's avatar

  Tweede keer is niet helemaal correct. De USPTO heeft gewoon hun motivatie voor de weigering veranderd. Sony kan nog altijd in beroep gaan.

  En ik denk dat ze gewoon een eigen stream service ofzo wouden beginnen. En bijgevolg kapitaliseren op de populaire term “Let’s Play”.

 2.   
  Neolite's avatar

  Alleen de motivatie is dusdanig veranderd dat een beroep nu vrijwel kansloos is geworden. Natuurlijk is dat ook helemaal terecht, je eigen fanbase op deze manier behandelen is natuurlijk schandalig.

 3.   
  Duffed's avatar

  Haha Sony toch 😀