Komt Quantum Break dan toch ook naar pc?

Inmiddels pronkt de Xbox One al jaren met een veelbelovende titel in diens exclusieve aanbod: Quantum Break. De nieuwe productie van het Finse Remedy Entertainment is een originele game annex serie, waarin het hoofdpersonage op interessante wijze invloed kan uitoefenen op het verloop van tijd. De ontwikkelingen rondom Quantum Break blijven wat mysterieus, maar ten alle tijden leek uitgever Microsoft toch overtuigd van de Xbox-exclusiviteit voor de titel. In Brazilië lijken ze daar echter anders over te denken.

Op de site van het Braziliaanse ministerie van justitie heeft Quantum Break namelijk niet één, maar twee classificering gekregen. Eentje voor de Xbox One, een eentje voor de ‘computador’, pc dus. Tot dusver is dat weinig concreet, aangezien zowel Microsoft als Remedy tot dusver geen uitspraak hebben gedaan over de mogelijkheid van een port naar pc. Het kan zijn dat men in Brazilië even een overhaaste aanname heeft gemaakt, maar voor hetzelfde geldt, weet het ministerie iets wat Microsoft liever nog even stil wilde houden.

Het zou niet geheel verbazend zijn als Quantum Break (ooit nog) overgeheveld wordt naar de pc. Remedy’s vorige titel, het ooit Xbox 360-exclusieve Alan Wake, werd later ook nog geport naar Windows-systemen. Bovendien werd ReCore, op de laatste E3 nog aangekondigd als een andere exclusieve titel voor de Xbox One, recentelijk ook onthuld als pc-game.

 1.   
  MisterMDW's avatar

  Hoop het wel aangezien mij dit toch best wel een toffe game lijkt te worden! 😳

 2.   
  nielsiebro's avatar

  wordt waarschijnlijk een slecht spel

 3.   
  Bram_M99's avatar

  Ik denk dat het dan echt ten kosten gaat van de Xbox

 4.   
  Tom's avatar

  nielsiebro schreef, "wordt waarschijnlijk een slecht spel "

  Vraag me wel af waar je dat op baseert. Tot dusver lijkt het zeker iets nieuws te doen qua gameplay, met een eigen concept bovendien. Plus: ervaren ontwikkelaar. Dit lijkt me niet de eerste beste indie die zo maar kan floppen.