Thieves Guild komt naar The Elder Scrolls Online

Mensen die The Elder Scrolls Online niet hebben gespeeld, zal het verbazen dat de Thieves Guild nog niet in die game zat: het is een vrij belangrijk deel van de singleplayer-games en veel mensen vinden het ook een van de interessantere facties in de games.

Binnenkort komt het dievengilde echter eindelijk naar de MMO-variant van The Elder Scrolls. Sterker nog: er komt een DLC-pakket dat naar deze beruchte lieden is vernoemd. Dus ondanks het feit dat onlangs ruim driehonderd mensen werden ontslagen door ontwikkelaar Zenimax, dreigt er geen gevaar voor The Elder Scrolls Online.

In de DLC wordt het dievengilde van Abah’s Landing achtervolgd door de leden van de huurlingencompagnie Iron Wheel, die is ingehuurd nadat een grote overval van het gilde grondig fout ging. Als nieuweling in het gilde is het aan jou de taak om deze vervelende situatie op te lossen, het liefst in het voordeel van het Thieves Guild.

De release van de DLC kent twee delen: allereerst is er het daadwerkelijke DLC-pakket, dat onder andere een nieuw gebied, nieuwe quests en nieuwe verhaalcontent bevat. Maar er komt ook een (waarschijnlijk gratis) update voor de basisgame. Die bevat onder andere een 64-bit client, verbeteringen in groepvorming en talloze aanpassingen in de combat en gamebalans.

Er is geen informatie vrijgegeven over de prijs of de releasedatum van de nieuwe DLC. De patch voor de basisgame is hoogstwaarschijnlijk gratis, maar voor de The Thieves Guild-DLC moet je waarschijnlijk wél betalen. De DLC komt volgens Zenimax ‘binnenkort’ uit.

De ontwikkelaar zegt dat er de komende weken meer informatie zal worden vrijgegeven. Volgende week kunnen we de eerste details verwachten. Check in de tussentijd de trailer hieronder.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren