Educatieve versie van Minecraft aangekondigd

Minecraft is een immens populaire game, dus zijn er talloze variaties op en toepassingen van de game bedacht. Educatieve varianten zijn al in grote getale te vinden in de vorm van mods, maar nu heeft Microsoft aangekondigd dat er een officiële educatieve editie komt van de digitale blokkendoos.

Minecraft: Education Edition komt voort uit de overname van MinecraftEdu door Microsoft. Aangezien de vorige eigenaar, TeacherGaming, natuurlijk een stuk minder middelen had dan die software-gigant, kunnen we ervan uitgaan dat het educatieve potentieel van Minecraft flink zal worden benut. De COO van ontwikkelaar Mojang, Vu Bui, zegt het volgende over de zet van Microsoft:

One of the reasons Minecraft fits so well in the classroom is because it’s a common, creative playground. We’ve seen that Minecraft transcends the differences in teaching and learning styles and education systems around the world. It’s an open space where people can come together and build a lesson around nearly anything.
Veel meer informatie over Minecraft: Education Edition heeft Microsoft nog niet vrijgegeven. Op de officiële website van de game staan echter al voorbeelden lesplannen en maps die gebruikt kunnen worden in het klaslokaal. Ten slotte kunnen we aannemen dat de educatieve versie van Minecraft alleen op pc verschijnt, aangezien lang niet iedere school tientallen gameconsoles heeft staan.

Wat vinden jullie van deze nieuwe stap voor Minecraft? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  Musicman88's avatar

  Maar wat ga je er dan precies van leren? En hoe willen ze dat gaan doen?

 2.   
  MikeGevers's avatar

  ”Musicman88″ schreef, "Maar wat ga je er dan precies van leren? En hoe willen ze dat gaan doen?"

  Vooral dat laatste is van belang, want op de website staat in koeienletters of we ‘de manier waarop we leren kunnen veranderen’. Blijkbaar is deze versie bedoeld om leraren meer tools te bieden voor het lesgeven.

 3.   
  Thomsnov's avatar

  Hoe kan je leren van Minecraft bruh
  Misschien als je architect wil worden