Gamersnet.nl

Graphics en gameplay The Division gedowngrade sinds E3 2013?

Na het downgrade-debacle van Watch_Dogs beloofde Ubisoft dat het dergelijke acties nooit meer zal uithalen. Het lijkt er echter op dat de Franse uitgever die belofte toch gaat breken, want de beta-versie van de game ziet er op verschillende vlakken significant minder mooi uit dan de E3-demo. Ook lijken enkele gameplay-features te zijn geschrapt.

Het aantal details in de omgeving is drastisch verminderd, de lichteffecten zijn minder overweldigend en de graphics ogen minder scherp. Hierbij dient wel aangetekend te worden dat Ubisoft momenteel enkel een Xbox One-versie heeft vrijgegeven, dus het is mogelijk dat de pc-editie wel over alle grafische toeters en bellen beschikt.

Daarnaast lijkt het erop dat Ubisoft verschillende gameplay-features uit de E3-demo heeft geschrapt. Het is bijvoorbeeld niet langer mogelijk om kaarten te scannen en de second screen-feature, die het voor spelers met een tablet mogelijk maakte om drones te besturen, is in geen velden of wegen te verkennen. Bovendien heeft de flashy gebruiksinterface plaats gemaakt voor een traditionelere variant.

In onderstaande video vergelijkt Eurogamer de E3 2013-demo met de huidige versie van The Division, zowel op het gebied van graphics als gameplay. Wat is jouw conclusie na het zien van onderstaande video? Laat het ons weten in de reacties!