HTC Vive vanaf eind februari in de voorverkoop

2016 is het jaar van de Virtual Reality met de komst van de Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR. Van deze drie was het Oculus Rift die als eerste zijn kaarten op tafel legde. Sinds vorige week woensdag is dit VR-set immers te pre-orderen en hierbij werd bekend dat de Oculus Rift een prijskaartje van maar liefst 699 euro bevat. De HTC Vive verschijnt een maandje later dan de Oculus Rift, respectievelijk medio april tegenover medio maart, en de VR-bril van het Taiwanese technologieconcern gaat dan ook ruim een maand later in de voorverkoop.

Cher Wang, mede-oprichter van HTC, heeft namelijk laten weten dat de Vive vanaf 29 februari te pre-orderen is. Het lijkt aannemelijk dat we ook dan pas te weten zullen komen hoeveel de VR-bril, die in samenwerking met Valve is ontwikkeld, zal gaan kosten. Daarmee is n dus alleen van de technisch zwakkere, maar daardoor vermoedelijk goedkopere PlayStation VR nog niet bekend wanneer het set te pre-orderen is.

  1.   
    yannick_TXL's avatar

    ik ga voor de Playstation vr, vandaag al €190 van me loon apart op me spaarrekening geplaatst, hoop op een prijsje 300-400 euro

  2.   
    Bram_M99's avatar

    Ik ben echt enorm benieuwd naar de prijs, hopelijk komt er ook spoedig een pre order mogelijkheid voor de Playstation VR.

  3.   
    Thomsnov's avatar

    Wat word de prijs

  4.   
    Nuffsaid's avatar

    Het word of deze of de rift voor mij, hangt er van af welke beter blijkt te zijn.