Minecraft: Pocket Edition 2 blijkt schaamteloze oplichting

Enige tijd geleden verscheen tot veler verbazing Minecraft: Pocket Edition 2 in de App Store. Ontwikkelaar Mojang had niets gemeld over een vervolg op de mobiele versie van Minecraft en alle argwaan bleek ook terecht. De volstrekt misleidende titel van de game blijkt namelijk niets te maken te hebben met Minecraft.

Wat de game dan wel is? Schaamteloze oplichting. Ongelukkige Minecraft-fans die Pocket Edition 2 hadden gedownload, kwamen tot de ontdekking tot het in feite een vreselijk slechte top-down swipe game is waarbij Scorpion uit Mortal Kombat wordt aangevallen door zombies. En dat voor het luttele bedrag van circa 10 dollar…

De situatie werd extra vervelend, doordat Minecraft Pocket Edition 2 op enig moment zelfs op plek 4 stond van de meest populaire betaalde games in de App Store. Hierdoor zijn mogelijk veel mensen de dupe geworden van deze oplichter. Inmiddels is de game verwijderd uit de App Store.

Ontwikkelaar Mojang laat weten dat men druk bezig is om een aanklacht voor te bereiden voor misbruik van hun merknaam. De kans lijkt echter klein dat gedupeerde gamers hun geld terug gaan krijgen, al hebben veel mensen wel vraagtekens bij het feit dat een dergelijke nep-game door de controles van de App Store is gekomen.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Dit is opzich best wel grappig.

  2.   
    _BeefCake99_'s avatar

    Oplochting op en top!

  3.   
    Moodey's avatar

    Tsja, zo maak je wel efficiënt gebruik van de 12 jarigen op de ipad van hun ouders. Zeer begrijpelijk dit.

  4.   
    yannick_TXL's avatar

    Wie betaald der nou ook voor apps…

  5.   
    TinusGN's avatar

    *Slow clap*

  6.   
    Leon's avatar

    Inderdaad verwonderlijk dat het normaal zo strenge Apple dit gewoon toelaat. Ik heb sowieso het idee dat Apple de laatste tijd minder strikt is geworden wat betreft zijn app-beleid :-/

  7.   
    NoobAssPlayer's avatar

    Ik heb een schijt hekel aan spelletjes op telefoons, eat that mensen die de handheld gaming industrie kapot maken!

  8.   
    RemcoS81's avatar

    Er kunnen toch reviews over een app geschreven worden? Heeft niemand daar naar gekeken dan? Als ik die enkele keer eens een app koop, check ik toch wel eerst de gebruikerservaringen…

  9.   
    Ik kom Harambe wreken's avatar

    ”RemcoS81″ schreef, "Er kunnen toch reviews over een app geschreven worden? Heeft niemand daar naar gekeken dan? Als ik die enkele keer eens een app koop, check ik toch wel eerst de gebruikerservaringen…"

    vraag ik me ook af idd

  10.   
    Tom's avatar

    ”RemcoS81″ schreef, "Er kunnen toch reviews over een app geschreven worden? Heeft niemand daar naar gekeken dan? Als ik die enkele keer eens een app koop, check ik toch wel eerst de gebruikerservaringen…"

    Ik denk dat de eerdergenoemde kinderen met hun paps en mams iPad daar niet zo zeer op zullen letten. Die zien iets van Minecraft staan, dan hoeft het niet lang te duren voordat ze die paar grote knoppen inbeuken.

  11.   
    FireBallz's avatar

    Apple laat hier wat steken vallen naar mijn idee.

  12.   
    NietNickMeneer's avatar

    Ik vind dit best leuk Haha 😀